MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech Makó



Makó Város Önkormányzata



Dancsi és Társa Kft.



Hanki-Ker Kft.



Magyar Labdarúgó Szövettség


Tisztes helytállás a bajnok otthonában

Maroslele SE - MUFC-DUOCOR Bt. 2:1 (1:1)
gól: Csávás Zsolt 19'

Az utolsó bajnokin a Maroslele vendégeként léptünk pályára, ahol már a 19. percben Csávás Zsolt révén sikerült megszereznünk a vezetést. Az előny nem tartott sokáig, ugyanis a hazai csapat a 23. percben Kővágó Balázs góljával egyenlített. Majd a fordulást követően a harcosabb és fiatalabb hazai csapat Ohát Tamás 69. percben szerzett góljával megfordította a találkozót és egyben beállította a 2 - 1 es végeredményt. Gratulálunk a bajnoknak és sok sikert a felsőbb osztályban.


Sírból visszahozott mérkőzés!

Komlósi Trans Baktó SC - MUFC-DUOCOR Bt. 1:1 (1:0)
gól: Csávás Zsolt 76'

Hétvégén a Baktó II. csapatánál jártunk Szeged Petőfi Telepen. A mérkőzés parázs hangulatban, küzdelmesen fojt az első perctől kezdve. A hazai csapat nagyon szeretett volna nyerni és eztért mindent meg is tettek. Ez abban is megmutatkozott, hogy a csapat játékosi közül hét ember többet szerepel ez első csapatnál mint itt a Megye IV. osztályban, akadt olyan játékos is, akinek ez volt az első Megye IV es szereplése.
A nyomást egészen a 16. percig bírtuk mikor Pálinkó Attila talált a kapunkba. De a harcot nem adtuk fel és mentünk tovább előre. Mind két csapat alakított ki helyzeteket, aminek meg is lett az eredménye, ugyanis a 76. percben egy akció során Csávás Zsolt vette be a hazai csapat hálóját ezzel beállítva az 1 - 1-es végeredményt.
A mai döntetlennel csapatunk a negyedik helyen zárja a szezont, függetlenül az utolsó találkozó eredményeitől. A jövőhét végén a Maroslele vendégei leszünk. A mai mérkőzéshez nagy gratuláció a csapatnak, mindenki nagyot küzdött ezért az értékes 1 pontért!

Az akarat diadala...

MUFC-DUOCOR Bt. - Földeák TC U19 3:2 (2:2)

gól: Csávás Zsolt 39', 81', Boboicsov János Rafael 3'


A Földeák U19 elleni mérkőzés nem a szép játékról mint sem az akarat diadaláról marad emlékezetes. Nem ment a játék, ahogyan szokott, de valószínűleg ez a hétközi délutáni fordulónak is betudható, hiszen mindenki munkábólérkezett a találkozóra. A főként fiatalokból álló, gyors játékot játszó Földeákkal szemben nehezen tudták a hazaiak felvenni a versenyt, s bár korán vezetést szereztek, ellenfelünk fordítani tudott, bár a "zárszó" újra a gyári csapaté lett így döntetlennel vonultak a csapatok az öltözőbe. A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, s mikorra mindenki "elkönyvelte" volna a döntetlent, Csávás Zsolt szabadrúgásból bevette Szénási kapuját ezzel idehaza tartva az értékes három pontot.

40 év fölött is megy

Rock Klub - MUFC-DUOCOR Bt. 1:1 (0:0)

gól: Varga Attila 66'


A várakozásnak megfelelően alakult a mai Rock Klub elleni idegenbeli mérkőzés. Valamiféle átok, vagy balszerencse miatt ha a Rock Klub csapata ellen kell pályára lépni, azt sohasem a teljes, egészséges csapattal játsza le a makói csapat. Sajnos ez ma is így alakult, hiszen nyolc meghatározó játékos nem tudott a csapat rendelkezésére állni, így egy  eléggé tartalékos csapattal, mindössze két cserével tudtunk Domaszékre utazni. A mérkőzés jó iramú volt ennek eredményeként mindkét oldalon akadtak lehetőségek. Ám az első gólra egészen a második játékrész 63. percéig kellett várni mikor Hódi Péter talált a kapunkba. A válasz nem váratott sokáig magára, ugyanis a 66. percben Varga Attila találatával sikerült kiegyenlíteni, ezzel beállítva az 1 - 1 es végeredményt. Nagy gratuláció a csapatnak, hogy ilyen tartalékosan, ilyen hatalmasat küzdve fontos egy pontot sikerült szerezni, így magunk mögött tartva a hazai csapatot.

Megye I. vagy megye IV. ?

Szőregi RSE - MUFC-DUOCOR Bt. 6:0 (3:0)

Sajnos a május elsejéről előre hozott mérkőzésünket ismét elvesztette csapatunk méghozzá nagy gólkülönbséggel. De talán nem is az eredmény, mint sem a körülmények voltak érdekesek. Az előző mérkőzésen is gyakorlatilag egy magasabb osztályból megtűzdelt csapat ellen vesztett az együttes s ez ezen a találkozón sem volt másként. Ha a jegyzőkönyvet figyelmesen végignézzük láthatjuk, hogy a hazai csapat 13 játékosából 8 játékos szokott a megye első osztályú bajnokságban szerepelni, még ha ebből 2 játékos az U19 keretének tagja is. Kérdés, szégyen így meccseket veszteni, vagy az a szégyen ahogyan lekezelik egyes felsőbb osztályban szereplő játékosok az alacsonyabb osztályban szereplő labdarúgókat. Mi lett volna, ha nincsenek a Megye I. - es játékosok? Ismét nem állnak ki mint ahogyan az már máskor is megesett? Az eredmény láttán nem kell magát szégyelnie csapatunknak, hiszen elutaztak, kiálltak és szívvel, lélekkel játszottak. Az sokkal sajnálatosabb tény,hogy 3 játékosunk sérült meg a találkozó során. Fel a fejje, megyünk tovább!



Nyolc perc...


MUFC-DUOCOR Bt. - Móravárosi Kinizsi II. 2:3
gól: Bíró Tibor 27', Csávás Zsolt 49'

Novembernek megfelelő időjárási körülmények között fogadta a Duocor csapata a Móravárosi Kinizsi második számú együttesét. A szezon őszi fordulójában idegenben szerzett a csapatunk értékes három pontot, s mivel tavasszal eddig veretlen volt a társaság, hittünk a sikerben. Bár a veretlen tavaszi menetelés a vendégekre is igaz volt.
A találkozó ennek megfelelően tapogatózó játékkal kezdődött, helyzetek alakultak ki mind a két kapu előtt, de a kapusok a helyükön voltak. Aztán a félidő közepén túl, Czebe Zoltán ugratta ki Bíró Tibort egy nagyszerű labdával, aki higgadtan a bal alsóba helyezett.
A vezetést követően a vendégek igyekeztek magasabb sebességi fokozatba lépni, de vagy a védelem volt a helyén vagy a szerencsefaktor volt igen magas. A félidőben hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.
A második játékrészben egy pontrúgásból kettőre növelte Csávás Zsolt a makói találatok számát. A vendégek ekkor ténylegesen felpörögtek, s egyre-másra vezették a támadásokat kapunkra, ám a fiúknak helyén volt a szíve, s ha szerencse is kellett, de határozottan bekkeltek. Egy kontrából Bíró Tibor lábában maradt az a találat, amire mintn később kiderült nagy szükség lett volna.
Úgy gondolom, a remekül játszó Gera Attila kiválása a védelemből megpecsételte az akkorra már fáradt csapatunk sorsát. Nyolc átkozott perc alatt maguk javára fordították a találkozót a vendégek, de sajnos ehhez kellett a fáradó védelem, és a kapujából két alkalommal feleslegesen messzire kikalandozó Kedvessy Viktor hibája is. A fiatalabb csapattal kiálló vendégek a végjátékot magasabb fordulatszámon is jobban bírták, míg nálunk a csapat elfáradt, s a hirtelen jött gólok miatt zavarodott is lett.
Így a csapat tavaszi veretlenségi sorozatát bármennyire fájdalmas, hazai pályán szakította meg az egyébként jó Móravárosi Kinizsi II. együttese. De úgy gondolom minden történés ellenére a játék 79. percéig mutatott játék alapján akár a győzelemre, de a döntetlenre mindenképpen rászolgáltak volna a fiúk!



A szervezettebb csapat győzött...

MUFC-DUOCOR Bt. - Nagylak FC 2:0 (2:0)
gól: Bíró Tibor, Baranyi István

Érdekes a maga nemében izgalmas találkozót láthatott az, aki a nem túl melegben vette a fáradtságot és kilátogatott a MAK pályára megnézni a találkozót. Ősszel odahaza a Nagylak csapata alaposan helybenhagyta a DUOCOR csapatát, így itt volt a lehetőség a visszavágásra.
A mérkőzés elejétől látszódott a szervezett játék és a jól felépülő taktika a makói oldalon. A kontra játékra, Bíró Tibor gyorsaságára épülő játék, a félidő közepén meghozta eredményét, hiszen Bíró Tibor betalált a nagylaki kapuba.
Támadásban maradt a hazai csapat és egy szögletet követően a kapu felé törő Ruttkay-Nedeczky Lászlót akasztották, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est Baranyi István magabiztosan értékesítette.
Két gólos hazai vezetéssel fordultak a csapatok, ám a játék képe nem változott. A nagylaki csapat próbálkozott, de támadásaiban nem volt átütő erő, míg az ASS kontrái veszélyesek voltak. Egy ilyen kontra során Bíró Tibor került újra helyzetbe, ám a kimozduló vendég hálóőr elütötte. Villant a piros, de sajnos a szabadrúgást nem sikerült értékesíteni.
A játék összképét tekintve egy teljesen megérdemelt hazai siker született és a Botlik Róbert által irányított ASS csapata tavasszal egyelőre veretlen!

Elszórakozott 2 pont! 

Szikáncs II. - MUFC-DUOCOR Bt. 1:1 (0:1)

A hétvégi mérkőzés nem a várt módon alakult csapatunk számára. A mérkőzés elején sikerült megszereznünk Czebe Zoltán révén a vezetést, de ezt követően nem jött össze semmi. A találkozó nem a szép játékáról marad emlékezetes egyik csapat részére sem, ami a pálya talajának is köszönhető. Az első játékrészben több lehetőség is adódott a csapatunk előtt, de ezek rendre kihasználatlanul maradtak. A együttest sajnos a küzdeni akarás sem jellemezte, mely okán nem sikerül növelni az előnyünket. Ennek ellenére a vezetést egészen az utolsó percig tartotta csapatunk, míg egy szögletet követően Kedvessy Viktor ugyan kiütötte a labdát, de azt az ellenfél megszerezte és a tömörülés közepette hálónkba juttatta, így kialakítva az 1 - 1 es végeredményt. Az ellenfelünk küzdeni akarásból jelesre vizsgázott így megérdemelték az 1 pontot!

Pontosztozkodás a Maros partján

MUFC-DUOCOR Bt. - Gyálarét LS 2015 1:1 (0:1)

gól: Bíró Tibor

Az idei tavasz első hazai mérkőzése nem sikerült úgy a MUFC-ASS csapata számára, ahogyan szerették volna. Az első félidőben kapkodó, ideges játék volt a hazaiakra jellemző,s ez meg is bosszulta magát, mivel a gyálai csapat még az első félidőben megszerezte a vezetést. A második félidőt ember előnyben kezdtük, mivel az ellenfél 5 - ös játékosa Illés Attila a 43. percben megszerezte a második sárgáját, ezzel befejezve a játékot. A játékrészben jobbára a hazai csapat dominált, helyzetek is adódtak, de ezekből sajnos csak Bíró Tibor 48. percen szerzett találatát jegyezhettük fel. Meglepetés volt, hogy a Gyálarét a téli időszakban igazolt játékosaival erősebbé vált, ezzel bárkinek okozhatnak még a tavasz folyamán meglepetést. Mondhatjuk, hogy az 1 - 1 es végeredmény a játék összképe alapján igazságosnak mondható.

Sikeres tavaszi rajt...

Junior Sport Kft. - MUFC-DUOCOR Bt. 0:4 (0:2)

gól: Csávás Zsolt, Baranyi István, Gera Attila, Varga Attila

Elsősorban gratulálnunk kell az ellenfélnek, hogy sikerült a létszámukat feltornázni, reméljük ez a bajnokság végéig kitart. A MUFC csapatában mind a  három új igazolás lehetőséget kapott. Csapatunk érett játékot mutatott be a nagyon sportszerű hazai csapat ellen. Helyzeteket a találkozó elején nem sikerült kihasználni, de az újonc Csávás Zsolt góljával elkezdtek potyogni a gólok. Az első játékrészben még Baranyi István volt eredménye, majd a második félidőben Gera Attila és Varga Attila is bevette a hazaiak kapuját, beállítva a 4 - 0 végeredményt.