MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech Makó



Makó Város Önkormányzata



Dancsi és Társa Kft.



Hanki-Ker Kft.



Magyar Labdarúgó Szövettség



Magabiztos győzelem...

MUFC-Mórahalom VSE 5:0 (2:0)
gól: Schneider Eliot '9, 34'; Beke Dániel '57, Bakos Alex '61; Zoppé Marcell '88
kiállítva: Frank Boldizsár '24

Hétközi fordulóban hazai pályán fogadtuk a Mórahalom csapatát. A múltbeli egymás elleni eredmények hazai sikert vetítettek előre, de ezért tenni is kell a pályán.
Gyorsan vezetést szerzett csapatunk Schneider találatával, majd meg is fogyatkoztunk, miután Frank egy ellene a tizenhatoson belül "elkövetett" szabálytalanságot kommentált a játékvezetőnek, aki színészkedésért az első, szövegért második sárga után 24. percben zuhanyozni küldte. Emberhátrányban is jobban ment a fiainknak és egy újabb Schneider találat két gólos előnyt jelentett a félidőben.
A második félidőt hátrányban kezdtük, de újabb gólt mi szereztünk Beke révén, s pár perccel később a vendégek is megfogyatkoztak egy piros lapnak köszönhetően.
Egyenlő létszámnál nem volt kérdés melyik csapat a jobb és koncentráltabb helyzetkihasználással akár nagyobb arányú is lehetett volna a hazai siker. A gólokhoz még Bakos és Zoppé tett hozzá és így alakult ki az ötgólos siker.



Négyen kettőt...

MUFC - Méhkeréki SE 8:0 (3:0)
gól: Beke Dániel '10, '80; Frank Boldizsár '20, '35; Schneider Eliot '60, '83;  Vas Károly '79, '89

Végre ragyogó, igazán szép időben focizhattak egyet a srácok. Az ellenfél is "kellemesnek" ígérkezett, hiszen az eddig nyeretlen méhkeréki csapatot fogadtuk.
A "gépezet" kicsit "nyikorgósan", döcögősen indult, de Beke találata hamar megnyugvást hozott a hazai szurkolóknak. Nagyon sokszor kerültek a srácok gólhelyzetbe, de vagy a kapus hárított ügyesen, vagy a srácok lőtték a kapusba a labdát. Frank két találata annyira megnyugtatta a csapatot hogy, egy kissé kezdtek a fiúk hozzá "szürkülni" a vendégekhez.
A második játékrészben Ákos Krucsó cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de nagyon nehezen ment a méhkeréki fal feltörése. Bár a 60. percben Schneider gólt szerzett, a makói gólzsák csak a nyolcvanadik percet követően szakadt ki.
Megérdemelt a győzelem, de sajnos a csapat játéka sok hibával volt tarkítva, amelyekre nagyon ügyelni kell!



Hullámvölgyben

DAFC-Szeged - MUFC 3:1 (0:1)
Frank Boldizsár 32'

Az elmúlt hétvége vereség próbálták a makói U17 csapat tagjai feledtetni a DAFC-Szeged elleni találkozón.
A kezdet biztató is volt, hiszen a félidő derekán Frank révén csapatunk megszerezte a vezetést, amit a félidő végéig sikerült megőrizni.
A félidőt követően a feltámadó hazaiak ellen nem volt ellenszere a makói srácoknak és a szegedi Bajkó Zalán háromszor zörgette meg a hálót.
Úgy tűnik fiatal együttesünk hullámvölgyben van, de reméljük a hazai Méhkerék elleni találkozón sikerül átlépniük saját árnyékukon.



Gólok ajándékba...

MUFC-Várfürdő-Gyulai Termál FC 0:3 (0:2)

Hűvös kora délutáni időpontban fogadta csapatunk a jóval előkelőbb helyen tanyázó Gyula együttesét.
A találkozót ennek megfelelően a gyulai csapat kezdte jobban és akaratát rákényszerítette együttesünkre. Bár a vendégek derekasan rohamoztak, a védelmünk Giba Ádámmal az élen ellenálltak. A félidő közepén egy ártalmatlan, gyengécske szabadrúgást védett be kapusunk.
Csapatunk nem esett össze, de igazán átütő erőt nem tudtak a fiúk a támadásokba vinni, túl sok erőt emésztett fel a védekezés.
Sajnos a rögzített helyzetek vasárnap kora délután, feladták hálóőrünknek a leckét. A félidő végén egy szögletet követően a jobboldali kapufához beívelt labdára kapusunk nem mozdult ki, és a közvetlen közelről érkező fejest csak be tudta ütni a kapuba.
A második játékrészben is hasonló volt a játék képe, mint az első félidőben s sajnos hamar, egy okos találattal, háromra nőtt a vendégek előnye. A srácok derekasan küzdöttek. Marci Zoppé sérülten is remekül védekezett, de épkézláb támadás hiányában ennyire futotta.
Reméljük a DAFC otthonában a jó védekezés mellé hathatós támadások és gólok is társulnak.



Csabai négyes...


Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U16 - MUFC 4:0 (4:0)

Nem sikerült túl jól az U17 csapatunk tavaszi rajtja, hiszen a békéscsabai vendégszereplés vereséggel fejeződött be. Az első félidő 10. percében vezetést szerzett a hazai csapat, majd a félidő utolsó tíz percében még három góllal tudták növelni előnyüket ezzel kialakítva a mérkőzés végeredményét.
A második játékrészben egyik csapat sem tudott változtatni az eredményen, így maradt a négygólos hazai siker. Reméljük a következő hétvégén idehaza sikeresebben szerepelnek fiataljaink.



Egy perc...


Szeged 2011 - MUFC 1:1 (0:0)
gólszerzők: Beke Dániel 54'

A makói u-17-es csapat 5-ször győzött, 2-szer játszott döntetlent és 6-szor szenvedett vereséget. A játékosok 29 gólt lőttek és 21-et kaptak.
– Nálunk négy edzés és egy mérkőzés van egy héten. Az év elején az volt a tervem, hogy egy jó csapatot alakítsak ki. A 19 focistából sajnos 3-an tartósan sérültek, ezért 16 játékossal vágtam neki a szezonnak. A sok új labdarúgót nehéz volt beépíteni a csapatba, ezért gyengébben indult számunkra a bajnokság. Úgy gondolom, sikerült a csapatépítés, bár az eredmények nem mindig igazolják, de ettől függetlenül elégedett vagyok a fiúkkal – árulta el Krucsó Ákos, az u-17-es együttes vezetőedzője.
A Maros-mentieknél több játékos egyénileg is kiemelkedően teljesít. Beke Dániel középpályás nagyon szeret focizni és mindent megtesz, hogy fejlődjön, de Csávás Csaba, Giba Ádám, Frank Boldizsár, Nagy Rajmond, Bakos Alex és Benkő Roland is a meghatározó játékosok közé tartoznak.
– Pár labdarúgó egyénileg nagyon képzett, viszont csapatként is meg kell próbálnunk eredményesek lenni. Sajnos nem mindenki szeret edzésre járni, így nehéz fejleszteni egy utánpótlás korú játékost. Ha mindenki rendszeresen részt venne a tréningeken, akkor megtudnánk valósítani azokat a technikai és taktikai dolgokat, amik szükségesek a jó szerepléshez. Úgy vélem, a védekezés sok meccsen rendben volt, viszont bátrabb támadójátékot várok el, illetve mentálisan is kell még fejlődnünk sokat. A reális célunk a dobogó, ami csak pár pontra van tőlünk, így egy jó tavaszi idénnyel odaérhetünk – mondta a makói tréner.

(Forrás: MAKÓ HÍRADÓ:Albert Barbara)

Altató...

Mórahalom VSE - MUFC 3:4 (0:3)
gólszerzők: Bakos Alex 5', 6'; Frank Boldizsár 11', 86'

Az u-17-es Maros-menti csapatnak jól indult a mérkőzés, hiszen Bakos Alex duplájával a 6. percben már 2-0-ra vezetett. A harmadik gólra sem kellett sokat várni, mert a 11. percben Frank Boldizsár Csaba tovább növelte a makóiak előnyét. A második félidőben sajnos kissé elaludtak a fiúk és 3-3-ra kiegyenlítette a meccset az ellenfél. Azonban, a vendégek a 86. percben Frank Boldizsár Csaba találatával megnyerték a találkozót.
– Szerintem esélyesek vagyunk a dobogóra, nincs olyan csapat, amelyiket ne tudnánk legyőzni. Hatalmas hátrányból indultunk, ugyanis a bajnokság első pár fordulójában pontokat veszítettünk, de ezt próbáljuk behozni. Igyekszem biztatni a csapattársaimat meccs közben, hogy képesek vagyunk küzdeni az eredményért és egymásért. Az idény elején több új játékos érkezett és páran távoztak, de már egyre jobb az összhang köztünk a pályán – árulta el Beke Dániel, az u-17-es Maros-menti együttes védekező középpályása.

(Forrás:MAKÓ HÍRADÓ:Albert Barbara)

Méhkeréki hatosfogat...


Méhkerék SE - MUFC 1:6 (0:1)
gólszerzők: Frank Boldizsár 28', 57', 76', 81'; Csehó Mihály 58', Benkő Roland 74'

Szokták volt mondani, hogy gyengébb csapat ellen nehezebb játszani, s bizony ez igazolódni látszott a mérkőzés első játékrészében. Hiába voltak kidolgozott lehetőségek abból csak egyet tudott kihasználni csapatunk az igen "szerencsésnek" mondható Frank Boldizsár által.
Aztán a második játékrészben szerencsére már minden jobban ült az együttesünknek. A nagyon jó napot kifogó Frank Boldizsár még háromszor volt eredményes, míg mellette Csehó Mihály és Benkő Roland is góllal járult hozzá a végeredményhez.
Csapatunk így jelenleg a bajnoki tabella ötödik helyén áll.


Értékes győzelem...


MUFC - DAFC Szeged 2:1 (2:0)
gólszerzők: Beke Dániel 27', Frank Boldizsár 30'

Az őszi szezon kezdetén a két csapat már találkozott egymással, s akkor nem kis meglepetésünkre az otthon játszó DAFC csapata a maga javára fordította a találkozót.
Azóta eltelt idő alatt kiderült, hogy a DAFC egy komoly korosztályos csapatot rakott össze, akik akár a dobogóra is esélyesek lehetnek. Úgy vártuk most őket, hogy a szegedi csapat a dobogó harmadik helyét, míg a mi gárdánk a hetedik helyet foglalta el a tabellán.
A találkozóba mind a két együttes nagy erőkkel vetette bele magát, de az első játékrész feléig nem igen forogtak veszélyben a kapuk. Majd csapatunk megrázta magát és egy szabadrúgást követően Beke Dániel vette be a vendég kaput, majd a megzavarodott vendégek között Frank Boldizsár tört a kapu irányába és szerzett mesteri gólt.
A vendégek próbáltak magasabb fokozatba kapcsolni, de a jól védekező és veszélyes kontrákat építő együttesünk ellen nem tudtak építkezni. Sajnos a találkozó vége, hathatós játékvezetői közreműködéssel, egyre kevésbé szólt a labdarúgásról. Két játékos is megköszönheti, hogy alattomos szabálytalanságukat csak sárga, nem pedig a megérdemelt piros lappal honorálta a spori.
Megérdemelt győzelmet aratott korosztályos csapatunk a rendkívül jól és erőszakosan futballozó DAFC csapata ellen, de az utolsó tíz percet mind a két oldalon át kell gondolják a szakvezetők.


Megszorongattuk a listavezetőt...


Várfürdő-Gyulai Termál FC - MUFC 1:0 (0:0)
kiállítva: Roland Benkő 90'

Kissé kétarcú csapatunk látogatott el a listavezető otthonába. Az egész találkozó kiegyenlített játékot hozott, s ha nincs az 53. percben talált gól a hazaiak részéről, akkor egy sokkal igazságosabb eredmény születhetett volna.
Biztató volt a csapat játéka, s reménykedjünk abban, hogy ezt az arcát fogjuk látni minden találkozón az együttesnek.



Játékvezetői ajándék a Békéscsabának


MUFC-Békéscsaba U16 1:1 (1:0)
gólszerző: Bakos Alex

Egy idegenbeli fájó vereséget követően kellette a makói srácoknak idehaza a Békéscsaba csapata ellen talpra állni. Ennek megfelelően hazai támadásokkal indult a találkozó és már a harmadik minutumban Bakos Alex találatával vezetést szerzett csapatunk. A mérkőzést ezt követően elég hullámzó volt, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Csapatunk jobbára védekezett és egy-egy kontrával próbálkozott, míg a csabaiak meddő mezőnyfölénybe kerültek, de a kapura teljesen veszélytelenek voltak.
A második játékrész 72. percében mindenki legnagyobb meglepetésére a játékvezető egy 18 méterről meglőtt labdával szemben az arcát védő Giba Ádám-nál kezezést fújt be és büntetőt ítélt. Tette ezt úgy, hogy még a vendégek is értetlenül álltak, mikor a sípszó felhangzott. Az ajándékba kapott büntetőt Czvalinga Márk értékesítette.
A mérkőzés hátralévő részében már nem tudtak a csapatok változtatni az eredményen, így az amúgy teljesen veszélytelen békéscsabai csapat egy értékes pontot elvitt Makóról.


16 perc foci...


Orosházi MTK-ULE 1913 - MUFC 3:2 (2:0)
gólszerzők: Roland Benkő 74', Bakos Alex 89'

Győzelem reményében utaztak fiataljaink Orosházára, hiszen az elmúlt szezonban vagy pontot (2:2), vagy pontokat (2:0, 7:1) szereztünk ezeken a találkozókon.
Sajnos a mérkőzés nem a reményeknek megfelelően alakult, hiába támadtunk, rendre kihagytuk a legnagyobb lehetőségeket is, míg ellenfelünk két támadásból kétszer tudott eredményes lenni.
Sőt a szünetet követően három gólra növelte előnyét a hazai csapat, mi pedig már csak futottunk az eredmény után. A második játékrész közepétől emberhátrányba került az Orosháza, melyre a magára találó fiaink pár perc elteltével góllal feleltek. De kevés volt a 16 percnyi labdarúgás a makói srácoktól a hazaiak három gólos előnyének tudatában, hiszen Bakos Alex utolsó pillanatos találata már csak az eredmény kozmetikázására volt elég, a vereséget nem tudta elkerülni csapatunk.


Hadilábon a szerencsével...


MUFC - Szeged 2011 0:4 (0:3)

Az előző szezon Szeged 2011 elleni sikerei (3:2,3:2,5:1) valamint a hazai pálya előnye papírforma hazai sikert vetített előre. A szegedi csapat sikerre éhesen érkezett s talán a győzelem jobban akarása miatt is sikerült kellemetlen meglepetést okozniuk.
A 16. percben vezetést szereztek a vendégek, melyet tíz perccel később kettőre, majd újabb tíz minutummal később háromra növeltek. Csapatunk hiába küzdött, a mai napon semmi nem akart összejönni. A legnagyobb lehetőségek, helyzetek is kimaradtak, míg a másik oldalon a negyedik találatot is sikerült elérnie a vendégeknek.
Öt fordulót követően így csapatunk a tabella ötödik pozícióját foglalja el.



Nem nyerhettünk...


Hódmezővásárhelyi FC - MUFC 3:2 (1:1)
gólszerzők: Beke Dániel '45, Frank Boldizsár '52
kiállítva: Shneider Eliot '84

Nem kezdtek jól fiaink a szomszédvári rangadón és már a negyedik percben hátrányba kerültek. A hazai csapat nyomását nehezen bírtuk és bizony sokszor a szerencse is kellett ahhoz, hogy ne húzzanak el akár több góllal is a vendéglátóink.
Ám a félidő végén a legjobb pillanatban Beke Dániel találata visszahozta a mérkőzésbe a fiúkat akiknek a legjobbkor jött a szünet.
A második félidőt sokkal jobban kezdték Giba Ádámék és a csereként pályára lépő Frank Boldizsár találatával már nálunk volt az előny. A vásárhelyi srácok próbálták visszavenni az irányítást, ami végül góllá érett. Ezt követően szövegelésért kiállították Schneider Eliotot és az emberhátrányunkat, zavarodottságunkat a vásárhelyi csapat gyorsan gólra váltotta és ezzel otthon tartotta a három pontot.
A döntetlen reálisabb eredmény lett volna a játék képe alapján, de a kiállítás végül döntőnek bizonyult.



Egy félidőnyi szenvedés...


MUFC-Mórahalom VSE 5:1 (2:1)
gólszerzők: Schneider Eliot 26', 83'; Benkő Roland 22', Zoppé Marcell 53', Vas Károly 65'

Az újonc Mórahalom ellen hazai pályán csak a siker volt elfogadható a fiúktól mégis, nem kis meglepetésre a vendégek szereztek korai vezetést. Hiába próbálkoztunk, vagy nem tudtunk az adódó lehetőséggel megfelelően élni, vagy a kapust tettük naggyá.
Aztán a 22. percben Benkő Roland találata megtörte a hazai gólcsendet majd a végig agilisan játszó Schneider Eliot találata reményt adott a várt győzelemre. A félidőben Krucsó Ákos vezetőedző 3 helyen is változtatott, s a cserék éltek is a lehetőségekkel. Zoppé Marcell 8 perc játék után be is talált a mórahalmi kapuba, de még így is túl sok volt a kimaradt lehetőség. A jobb szélre érkező Vas Károly a szélső játékunkon sokat javított és becserélésétől számított 9. percben góllal hálálta meg a kapott lehetőséget.
Az i-re a pontot Schneider Eliot tette fel második találatával, hiszen mezőnybeli teljesítménye kiemelkedő volt ezen a találkozón.
jók: Schneider Eliot, Nagy Rajmond, Vas Károly


"Bobó" hármasa...


MUFC-Méhkeréki SE 6:0 (5:0)
gólszerző: Frank Boldizsár 4', 17', 41'; Bakos Alex 5'; Zoppé Marcell 66'; Tébi Ákos (öngól) 16'

Hazai pályán nyitotta meg az őszi szezont a 2015./2016. évi bajnokságban a MUFC U17 és U19 csapata. Az ellenfél a Békés megyei I. osztályt megnyerő Méhkeréki SE korosztályos csapatai voltak.
Csapatunk a középkezdést követően támadólag lépett fel, melynek az eredménye gyorsan meg is mutatkozott, hiszen az 5. perc végére már két góllal vezettünk. A méhkeréki fiatalok nem tanúsítottak túl nagy ellenállást, s ennek is köszönhetően bő tíz perc elteltével már négy gólos volt az előnyünk. Az előny tudatában viszont visszaesett csapatunk teljesítménye, s több pontatlanság is becsúszott a fiúk játékába.
A félidő végéhez közeledve egy tetszetős akciót követően Boldizsar Frank megszerezte önmaga harmadik, csapata ötödik találatát. Sajnos a második játékrészre a játék színvonala nagyot esett, s úgy tűnt fiaink is "megelégedtek" az eredménnyel és hozzá "szürkültek" a vendégekhez.
Összességében a győzelem és az első húsz percben mutatott játék biztató, ám a fennmaradó hetven percben, nagyon pontatlanul és akarat-gyengén fociztak fiaink. Komolyabb csapatok ellen, már ilyen "luxust" nem szabad majd megengednie a csapatnak, hiszen fontos pontok úszhatnak el.


Vereség Szegeden...


DAFC  Szeged - MUFC 1:0 (0:0)

Alakuló U17 csapatunk a DAFC Szeged vendégeként egy gólos vereséget szenvedett. Történt ez annak ellenére, hogy csapatunk támadott többet de mint ilyenkor lenni szokott egyetlen akciójából a hazai csapat megszerezte a győzte találatot. S bár a döntetlen megérdemelt lett volna, de sajnos a jogosan megítélt büntető kimaradt így nem változott a találkozó állása.