MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech Makó



Makó Város Önkormányzata



Dancsi és Társa Kft.



Hanki-Ker Kft.



Magyar Labdarúgó Szövettség


Csak statisztáltunk...

Békéscsabai Előre 1912 SE "A" - MUFC 11:0 (8:0)

Az NB II. U19 Dél-Keleti csoportját fölényes magabiztossággal megnyerő Békéscsaba Labdarúgó Akadémia U19 csapatánál játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a MUFC U19.
Idegenben egy hetest kaptunk, idehaza bár vezettünk, de 3 góllal így is kikaptunk, vagyis nem túl jó előjelekkel vártunk a nem éppen könnyű találkozót. Várakozásaink beigazolódtak.
A jó erőket felvonultató csabaiak az erősen tartalékos csapatunkat egy félidő alatt "lemosta" a pályáról. A második játékrészben már nem voltak eléggé koncentráltak a hazaiak, így megúsztuk a találkozót 11 kapott góllal.
A találkozó pozitívuma részünkről, hogy ennek az igen hektikus szezonnak vége, s nagyon várjuk a sikeresebb folytatást.



Crazy game


MUFC - Hódmezővásárhely U18 4:4 (1:3)
gól: Kardos Ákos 2 (41', 60'), Vajna Martin 2 (46', 75')

A cím mindent elmond a találkozóról, amit bárhogyan szépítem, illett volna a fiúknak megnyerni.
Rögtön az első percben hideg zuhanyként ért mindenkit, hogy egy nem túl erős közeli fejes utat tudott találni a kapunkba. A gólt követően támadólag léptek fel a srácok és sorra alakították ki a jobbnál, jobb helyzeteket de sorra ki is hagyták őket. Természetesen jött a labdarúgás íratlan szabálya, a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, és egy szögletet követően már két góllal vezettek a vendégek. A legrosszabb, hogy a találathoz az egész védelmünk asszisztált.
Nem roppant össze a csapat, ami dicséretes, és a 41. percben a legalább 20. helyzetünket végre gólra tudtuk váltani. Ám egy eladott labdából az ellenfelünk újra két gólosra növelte az előnyét.
Szünetben frissített csapatán Brakszatórisz András edző, és ennek a második játékrész első percében meg is lett az eredménye, Vajna Martin talált a vásárhelyi kapuba. A csapat tovább támadott, de az újabb ziccerek a kapusban akadtak el, vagy a kapufán csattantak, míg a másik oldalon egy újabb eladott labdát követően, kapusunkat átemelve szerezték meg a vendégek a negyedik találatot.
Még mindig volt tartás a csapatban és sorra dolgozták ki a helyzeteket, de újra hibák csúsztak be a befejezésekbe, vagy valami hihetetlen módon mentett a kapus, vagy a kapufa. A csapatunk által gyakorolt nyomásnak végül meg lett az eredménye és először Kardos Ákos szerezte meg második találatát, majd Vajna Martin is újra betalált.
S még rengeteg helyzetünk maradt ki a végéig, míg ekkor a vásárhelyi fiatalok már csak védekezni tudtak. A vége döntetlen lett, ami a vendégekre nézve és ránk nézve is hízelgő. Hiszen a vásárhelyi csapat 5/4 helyzetkihasználása mellett a mi 30/4 helyzetkihasználásunk igen gyengécskének nevezhető.
Azt is rossz volt látni, hogy volt(ak) játékosok, aki nem igazán tették oda magukat ezen a találkozón. Azt pedig még rosszabb volt hallani, hogy a fiatalabb korosztály labdarúgói biztatás helyett, gyakran saját játékosainknak szóltak oda, nem éppen kedvesen.
Srácok, vagy szurkoljatok normálisan, biztatva a többieket, vagy inkább maradjatok csöndben. Mindenki játékában lehet kritizálni valót találni, ha nagyon akarjuk, de itt nem ez a cél!
Még egy forduló van hátra ebből a nehéz szezonból, mutassuk meg, hogy tudunk egymásért küzdeni, s egymást buzdítani!
Ui: Nagyon jó volt, bár csak szurkolóként, újra a pályán látni Nagy-György Balázst! Visszavárunk Csöpi!!!!


Nem bírtuk erővel...


Szeged 2011 Kft. - MUFC 6:1 (1:1)
gól: Vass András 13'

Nehéz helyzetben volt csapatunk az elmúlt hétvége történései miatt, hiszen lelkileg mindenki összetört az eseményektől.
Sajnos a sérülések, és eltiltások miatt csak 11 fővel érkezett meg csapatunk Szegedre.
A játékosok közül előző nap többen megyei bajnoki találkozón szerepeltek (Oravecz Bence 90', Somogyi László 90', Maglóczki Zsolt 82', Vass András 45') így fáradtabban érkeztek a csapathoz, ahol a tartalékkapus Kabók Áron újra a mezőnyben kapott szerepet.
Mégis mi szereztük meg a vezetést a 13. percben, és egészen a 34. percig tudtuk tartani az előnyünket. A második játékrészben is hősiesen küzdött egyre jobban fáradó csapatunk és a hetvenedik percre már két gól volt a hazai előny.
Az utolsó tíz percben aztán teljesen szétestek a fiúk, már nem bírtak a cserékkel frissített hazaiakkal így három alkalommal még mattolni tudtak bennünket.
A vége annyi, amennyi, de az előzményekből kiindulva már ez is egy csoda...


Emberségből jeles!


MUFC - SZEOL SC 0:8-nál súlyos sérülés miatt félbeszakadt

Nehéz szavakba önteni azokat a pillanatokat, amelyek a pályán játszódtak le a mérkőzés 70. percének magasságában...
Kezdjük ott, hogy csapatunk újra három kapussal (egy a kapuban, kettő a mezőnyben) kellett felálljon. Az okokat nem részletezném.
Az első játékrészben az ellenfél egyik játékosa úgy megtaposta (nem szándékosan!!!) Halupka Bence kapus fejét, hogy elsődleges diagnózis szerint az állkapcsa eltörött. Mindez az ötösön belül történt, de a gól a játékvezető szerint szabályos volt. Bencét természetesen le kellett cserélni s reméljük mihamarabb felépül.
Aztán a hetvenedik perc körül egy vendég felívelésnél a tizenhatosunk előtt a vendégek egyik játékosa a kapusunk és egy védőnk ütközött. Védőnk a földön maradt és a játékvezető Szöllősi Ferenc látta, hogy nagy a baj és azonnal segítséget kért. Edző, néző és aki tudott mindenki berohant és próbált az eszméletlenül a földön fekvő játékoson segíteni, közben a mentőket hívtam.
A száját védőnknek szétfeszítették a száját, megakadályozván, hogy nyelvét lenyelje, majd a mentők telefonon adott utasításait követtük... Minden pillanatok alatt történt, de nagyon hosszú perceknek tűnt... aztán lassan magához tért, közben a mentők is megérkeztek... betették a mentőbe, megvizsgálták majd kórházba szállították.
Utolsó információim szerint játékosunk jobban van, de természetesen még sok vizsgálat vár rá. Innen kívánunk neki jó egészséget és azt, hogy mihamarabb újra a pályán láthassuk!
És KÖSZÖNET minden személynek, aki ott a pályán segített, hogy nagyobb baj ne történjen!


A földön maradni…


MUFC - Orosházi MTK-ULE 1913 9:4 (3:4)
gól: Kardos Ákos 3 (35’, 53’, 71’); Vass András 2 (33’, 58’); Bartucz Máté 6’, Vajna Martin 51’, Mészáros Márk 81’, Varga Árpád 83’

Hét közben, szerdán játszotta le 29. fordulós bajnoki találkozóját a MUUFC U19 csapata az Orosháza ellen. Eddig két alkalommal találkoztak a csapatok a bajnokságban, s mind a két találkozón sikert aratott csapatunk (5:1, 9:3). Várható volt a siker, de nem mindennapi izgalmakat hozott a mérkőzés.
Kissé „nagy mellénnyel” pályára lépő fiaink gyorsan vezetést szereztek, de szinte a középkezdésből egyéni hibákat kihasználva egyenlített is ellenfelünk. Fél óra elteltével már a vendégek vezettek, bár újabb öt perc múlva már újra nálunk volt az előny. Ami ezután következett még az edzőt is sokkolta, hiszen ahelyett, hogy bebiztosítottuk volna a sikert, újabb hibáinkat kihasználva újra fordítottak a vendégek és előnnyel vonulhattak az öltözőbe.
A félidőben a srácok alapos fejmosást kaphattak, hiszen késve érkeztek meg az öltözőből, de annál „harapósabban”. Ahogyan a fiúk „visszatértek” a földre rögvest kiütközött a két csapat közötti tudásbéli különbség. A srácok hét perc alatt hármat rámoltak az orosházi kapuba és teljesen magukhoz ragadták az irányítást. Az újabb három találat már végül kiütéses sikert hozott a csapatnak, de elgondolkodtató, hogy a bajnokságban utolsó helyezett csapat góljainak egy negyed részét ellenünk szerezte.
A tanulsága a találkozónak, hogy a komolyabb, összpontosítóbb, a labdarúgást tisztelő játékkal lehet eredményt elérni, s ehhez a „mellényt” az öltözőben kell hagyni.



Hadilábon a szerencsével...


Békéscsabai Előre SE 1912 "B" - MUFC 2:1 (1:1)
gól: Kardos Ákos '7

Nem sok jóra számíthatott csapatunk Békéscsabán, hiszen az eddigi két találkozó mindegyikén kikaptunk (6:1, 5:1) nem is kis gólkülönbséggel.
Az indulásnál derült ki, hogy éppen meglesz a csapat 12 fő tudott utazni, s az álmoskönyv szerint ez sem túl jó előjel. Azt már szinte mondanom sem kell, hogy a "B" csapat keretét 4 az "A" keretben szereplő játékossal erősítették meg a csabai vezetők.
Ám ennek ellenére a hetedik percben mi szereztük meg a vezetést, de sajnos a 30. percben a vendéglátók a góllövő listán hatodik Malkócs Marcell találatával egyenlítettek, majd egy órányi játékot követően már vezettek is.
Sajnos az egyenlítés nem sikerült, pedig csapatunk az egy pontra rászolgált volna, de ehhez egy kicsit jobb kondíció szükségeltetik, s több szerencse.



Győzelem nem túl biztató játékkal...


MUFC - Kiskunhalasi Szilády RFC 3:2 (1:0)
gól: Bakos Tamás 2 (6', 72') , Bartucz Máté 87'

Biztató előjelekkel kezdtük a találkozót, hiszen szinte a teljes csapat rendelkezésre állt a mester számára. Igaz Maglóczki Zsolt hiányzott, és a nem túl sportemberi magatartása miatt az elmúlt találkozón kiállított, a fegyelmi bizottság által augusztus 31-ig! eltiltott Megyesi Martin is kimaradt. Martinnak jó hosszú ideje lesz, hogy elgondolkodjon azon, hogy mit jelent az alázat, a tisztelet!
A csapat jól kezdett, hiszen a hatodik percben megszereztük a vezetést Bakos Tamás révén, ami ezután következett az valószínűleg az edzéslátogatás hiányának tudható be.
Egyre jobban átvette a kezdeményezést a vendég csapat, s bár igen durván játszottak, lehetőségeik akadtak. A mieink egyre fásultabbak, és dekoncentráltabbak lettek és lehetőségeink is kimaradtak.
A második félidőben második sárga után az egyik halasi játékos kiállítás sorsára jutott. De mintha ezzel a vendégekből vették volna ki a féket, úgy felpaprikázódtak. Bár újra mi szereztünk vezetést, ám a vendégek szépítő találatát az egész csapatunk végigasszisztálta. Időben jött a harmadik szemfüles gólunk. A mérkőzés legszebb gólja a halasi csapat második zsugája lett, hiszen szabadrúgásból sistergős kapufát lőttek és a visszapattanó labdát kapásból bikázta a kapuba Gyenizse Bence.
Elmondható mind a három találkozó, amit a Kiskunhalassal vívtunk szoros, és embert próbáló volt (3:2, 4:3, 3:2)


Harmadjára is kikaptunk....


Hódmezővásárhelyi FC - MUFC 7:1 (2:1)
gól: Mészáros Márk
kiállítva: Megyesi Martin

Ebben a bajnoki kiírásban harmadik alkalommal találkozott csapatunk a vásárhelyi korosztályos csapattal. Sajnos sok sikerélmény egyik találkozóhoz sem kapcsolódik, hiszen két vereséget szenvedtünk (6:1, 3:2).
A találkozóval párhuzamosan a megye I. osztályban szereplő U19 csapat is pályára lépett, ami nehezítette a sérülések miatt is elaprózódott csapat dolgát. Végül 12 fővel kezdtük meg a találkozót.
34 percig a csapat egységesen, jól játszott és a korai hazai vezetést a Vásárhely "specialista" Márk Mészáros találatával egalizálni tudtuk, de az említett minutumtól a játékvezető elég durva módon belenyúlt a találkozóba. Megyesi Martintól a vendégek szabálytalanság árán (kirúgták a támaszkodó lábát) szerezték meg a labdát és ebből indítottak egy olyan támadást, melyből gól született. A játékvezetőnél nem irodalmi stílusban "panaszkodó" Martint kiállította a játékvezető. Így gól- és emberhátrányba is kerültünk.
De a csapat nem esett össze, és a félidő lefújása előtt büntetőhöz jutottunk. Sajnos Vajna Martin nem tudott élni a lehetőséggel, így maradt a hazai vezetés az első játékrészben.
A második félidőben 10 perc kellett a hazaiaknak, hogy előnyüket növeljék, majd újabb négy, hogy már három találattal vezessenek. A végén a fáradtabb, enerváltabb makói fiatalok kapituláltak és az utolsó tíz percben még három gólt kaptak.
Jövő héten a bajnoki helyezésünk szempontjából fontos találkozót játszik a csapat a Kiskunhalas ellen, reméljük a fiúkban lángol majd a makói szív!!!


Erősen tartalékosan ennyire futotta...

Várfürdő-Gyulai Termál FC - MUFC 2:1 (2:1)
gól: Bence Oravecz

Nagyon fognak hiányozni a végelszámolásnál azok a pontok, melyek elvesznek egy-egy nyerhető találkozón.
Sajnos erősen tartalékos volt U19 csapatunk, így két kapusunk is a mezőnyben játszott. Közülük a mai napon Oravecz Bence ráadásul eredményes tudott lenni a hazaiak kapuja előtt. A többieknek ma nem volt meg a gólszerző csuka, így hiába játszott csapatunk közel negyed órát kettős emberelőnyben, nem sikerült pontot csenni Gyuláról.
Most nem sikerült, de tudjuk, és hisszük, hogy legközelebb ez másként lesz!


Kiszenvedett győzelem

MUFC - Déli Aprók UFC 3:2 (0:1)
gól: Vajna Martin, Bartucz Máté, Nacsa Viktor

A Brakszatórisz András edzette U19 csapat jó fél órás csúszással kezdte el a találkozót, mert a vendégeket szállító busz lerobbant. Hogy ez a csúszás vagy a csúszós pálya zavarta-e meg a fiúkat, nem tudom, de valami pocsék első játékrész produkáltak. Hiába támadtunk, s birtokoltuk többet a labdát mindez meddő volt, s a vendégek egy kontrából az első kapura tartó labdából betaláltak.

Ezt követően görcsössé vált a srácok játéka és többet foglalkoztak egymással és a játékvezetéssel, mint magával a játékkal. Majd egyre több lett a "magánakció" a sokkal célszerűbb csapatjáték helyett.
A félidőben a mester frissített csapatán, s oda is szögeztük szegedi vendégeinket a kapujuk elé, de míg mi a legnagyobb ziccereket is kihagytuk, vagy a kapus védett, ők egy újabb kontrából a második kapura lövésükből második góljukat szerezték ellenünk. Ezt követően a kérdés az volt, hogy sikerül-e a srácoknak önmaguk árnyékán felülkerekedni és a rendkívül jól védekező és romboló DAFC csapata ellen eredményesnek lenni.
Sikerült! Negyed óra alatt Vajna Martin, Bartucz Máté és a nagy visszatérő Nacsa Viktor találataival a magunk javára tudtuk fordítani a találkozót és a sírból hoztuk vissza a mérkőzést. Nem mondom, hogy a játék képe alapján nem megérdemelt a győzelmünk, mert ha a helyzeteink, ziccereink kihasználásra kerülnek akár két számjegyű is lehetett volna a siker, de mint csapat most nem működtünk.


Karnyújtásnyira a csodától

MUFC - Békéscsabai Labdarúgó Akadémia 3:6 (3:1)
gól: Vass András, Sirokmán Zoltán, Bartucz Máté

A srácok 
óriási elánnal kezdték el a találkozót és a 7. percben egy Vass András góllal vezetést szereztünk. A csabaiak 5 perccel később egy elkerülhető hibából megindulva egyenlítettek, majd jött a csoda!
Fiaink egyszerűen szétfocizták a sokkal jobb körülmények között edződő csabai srácokat és a középpályán megszerzett labdákból tetszetős akciókat indítottak. A 24. percben egy szögletet követően a védelmet újra remekül irányító Sirokmán Zoltán volt eredményes, s újra nálunk volt az előny! SŐT! Pár perccel később Márk Mészáros került ziccerbe, de a kapufáról kifelé pattant a labda. Ám a 39. percbe Bartucz Máté lövése beakadt, az addigra teljesen széteső vendégekkel szemben. Sajnos a mi szempontunkból rosszkor, nagyon rosszkor jött a szünet és a kényszerű cserék, valamint a taktikai és felállásbeli kényszerű változtatások (korábban írtam ezekről, itt nem részletezném) sajnos kudarchoz vezettek.
A második játékrészben a felspannolt vendégek 13 perc alatt egyenlítettek, majd a maguk javára el is döntötték a találkozót.
A kilátogató nézők, egy félidőnyi "CSODÁT" láthattak, azt, hogy a makói csapat lefocizza a pályáról rangosabb ellenfelét...a második játékrészről pedig elég annyi, hogy sajnos le kellett játszani.
Úgy érzem, mind a két csapat játékosai mindent megtettek annak érdekében, hogy sikert érjenek el, s ezért őket minden elismerés megillet.


Vereség idegenben

Hódmezővásárhelyi FC 'B' - MUFC 4:1 (1:0)
gól: Somogyi László


Nem sikerült az U19 csapatunknak a tavaszi hibátlan mérleg megőrzése. Az öt helyen is megváltoztatott csapat a 45. percben emberhátrányba került, ennek ellenére a 60. percig jól tartották magukat a fiúk, s volt esély a pontszerzésre.
De sajnos a vásárhelyi srácok megrázták magukat és az utolsó harminc percben a maguk javára fordították a találkozót.
A vereség mellet fájó, Balázs Nagy-György, Somogyi László és Krajnyák Attila "elvesztése" a következő fordulóra
.