MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech MakóMakó Város ÖnkormányzataDancsi és Társa Kft.Hanki-Ker Kft.Magyar Labdarúgó Szövettség


F(P)ontos idegenbeli siker...

DAFC Szeged - MUFC 1:4 (1:2)
gólszerzők: Olasz Dániel 15', 56'; Borbély Bence Boldizsár 29'; Gera Norbert 51'

Nagyon fontos találkozó várt Szegeden csapatunkra, hiszen aki győz, az lépéselőnybe kerül a másik csapattal szemben.
Jól kezdtük a találkozót, hiszen negyedóra elteltével már vezettünk, de sajnos a hazai csapatnak egy perc elég volt az egyenlítéshez. Szerencsére az első félóra végére Borbély Bence találatával újra hozzánk került az előny.
A második játékrészt ott folytatta csapatunk, ahol az elsőt abbahagyta. Mentek a fiúk előre és ennek gólokban is meg lett az eredménye, hiszen előbb Gera Norbert majd Olasz Dániel is betalálta a hazai kapuba. Így a mérkőzés 56. percére kialakult a végeredmény, hiszen egyik csapat sem tudott már változtatni rajta.
Ezzel a sikerrel Bány Tamás tanítványai előrébb tudtak lépni a tabellán.


Öngólok meccse...


MUFC-Szeged 2011 1:12 (0:5)
gólszerző: Arany Dániel (öngól)

Az előző esti jelentős mennyiségű esőt követően egy nagyon mély talajú pálya fogadta a fiatalokat a Maros-partján.
Sajnos a találkozó elég egyoldalúra sikerült. A szegediek gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést és jó játékukhoz sajnos csapatunk hibái is társultak. Védelmünk nem állt a helyzet magaslatán a találkozó egészén, s hogy több gólt nem kaptunk az nagy részben köszönhető Engedi Krisztiánnak is, bár neki sem ment ezen a napon.
A vendégek úgy és akkor szereztek gólokat amikor akartak, nem jelentett csapatunk különösebb ellenállást számukra. A mérkőzés végére a morálisan teljesen összeomlott együttesünk játékosa büntetőt hibázott, amire a vendégek rögtön góllal válaszoltak.
Biztosak lehetünk benne, hogy ennél csak jobb teljesítményre képesek a srácok, és felejtvén ezt a kisiklást talpra állnak, és sok örömet szereznek maguknak és szurkolóknak egyaránt."Olaszos" módra...


Mórahalom VSE - MUFC 0:11(0:5)
gólszerzők: Jakucs István 4', 8', 39'; Olasz Dominik 3', 43'; Olasz Dániel 50', 79'; Bódi Levente 37', 70'; Engedi Krisztián 48'; Rácz Péter 64'

Végre! Lehet, hogy a mórahalmi fiatalok nem olyan veretesek, mint néhány együttes a bajnokságban, de mint tudjuk, mindig a legkönnyebb találkozóból lehet a legnehezebb.
Szerencsére most nem ez történt és a Jakucs-Olasz-Olasz-Bódi négyesünk elsöpörte a mórahalmi együttest. Önbizalmat és tartást adhat a Bány Tamás edzette gárdának ez a győzelem. Eddig is tapasztalhattunk pozitív fejlődést, de ez most végre nem csak helyzetekben, hanem gólokban is megmutatkozott.
Erőt kell meríteni a győzelemből és a következő hétvégén harcosan, magabiztosan kell pályára lépni a csöppet sem könnyű ellenfél, a Szeged 2011 csapata ellen.
Gratulálunk fiúk!!Az egyiknek sikerül...


MUFC - Várfürdő-Gyulai Termál FC 0:4 (0:2)

A gyulai csapat ellen eddig nem tudtak vitézkedni a makói srácok és most sem ígérkezett könnyűnek a helyzet, hiszen a vendégek a tabella 8. helyén míg mi a 12. helyén álltunk.
A mérkőzés egészén viszont nem igazán látszott a mutatott játékban a két csapat között különbség, sőt még a helyzetek számát tekintve sem. Amiben viszont jelentős volt a különbség, a ziccerek kihasználása.
Az első játékrész 13. percében Molnár Ákos lépett ki ziccerben, de a jól kilépő kapus hárított és a kontrából megszerezte a vezetést a Gyula csapata. A 32. percben szinte lemásolták a fiúk az első találat menetrendjét, Molnár Ákos lépett ki újra ziccerben, de a jól kilépő kapus a labdát és őt is "eltakarította" a kapu előteréből. Mivel Ákos lentmaradt, megállt a játék, a labdaejtésnél pedig "elaludtunk" és a figyelmetlenségünkért góllal büntetett a gyulai legénység.
A második játékrészben is küzdött csapatunk, de újabb gólt a vendégek szereztek. A végére a Bozsik fesztiválokon jól szereplő 11-12 évesek is lehetőséget kaptak csapatunkban. Ménesi Csaba bemutatkozása akár meglepetéssel is zárulhatott volna, de az ő ziccerét is remekül védte a fantasztikus napot kifogó Juhász Zoltán. Szinte már természetesnek mondható, hogy a kontrából egy szerencsés találattal állították be a vendégek a végeredményt.
Nem borult fel a pálya, sőt egész ügyesen hozták helyzetbe fiataljaink egymást, de gólt nem sikerült elérni, pedig ennek a játéknak ez a lényege. Most ez nem sikerül, de hiszem azt, hogy a sors kárpótolja majd a játékosokat és Ákost is, s legközelebb a mi oldalunkra áll a szerencse.


Egy félidőnyi csoda...


SZEOL SC 'B' - MUFC 4:2 (1:1)
gólszerzők: Engedi Krisztián '5, Borbély Bence Boldizsár '69

Nagyszerűen kezdett a Bány Tamás edzette U14 csapatunk Szegeden, hiszen az ötödik percben a remek kapusteljesítményre is képes Engedi Krisztián révén megszereztük a vezetést. Sajnos a félidő közepén egyenlítettek a vendéglátóink, de a kiegyensúlyozott teljesítménynek köszönhetően a félidőben maradt a döntetlen.
Sajnos a második játékrész elején felpörgették a szegediek a játékukat és negyedóra játékot követően három góllal húztak el a megilletődött csapatunktól. Hiába vették fel ezek után a fordulatszámot a makói fiúk már csak az eredmény kozmetikázására volt elég.
Biztató momentumok voltak a csapatnál s reméljük hazai pályán a Gyula csapata ellen még több ilyet láthatunk.


A vártnál jobban....


MUFC - Grosics Akadémia UFC 0:5 (0:3)

Nagyon nehéz feladat vár a legfiatalabb csapatunkra, hiszen azt a Grosics Akadémiát láttuk vendégül, akik három forduló alatt harminc találattal szomorították el ellenfeleiket, míg csak egy gólt kaptak.
A találkozó egésze ennek megfelelően zajlott, hiszen az első pillanattól csapatunkat a kapuja elé szegezték a gyulai srácok. Ám hősiesen védekeztünk és a remekül védő Engedi Krisztiánnak köszönhetően, a vendégek nem tudtak nagyobb előnyre szert tenni.
Az öt gólos vereség ellenére dicséret illeti a srácokat, mert nem adták fel és végig küzdöttek, hajtottak a találkozón. Három bajnoki után csapatunk a tabella 11. helyén áll.Nem bírtuk erővel...


Békéscsaba UFC - MUFC 11:1 (1:1)
gólszerző: Jakucs István '17

Nagyszerűen kezdődött csapatunk számára a találkozó, hiszen a 17. percben megszereztük a vezetést Jakucs István találatával. A lendületünk a félidő végéig kitartott, ám akkor egyenlíteni tudtak a csabai fiatalok.
A második játékrészre a fél csapatnyi játékost cserélt a hazaiak edzője és a cseréknek köszönhetően magukhoz ragadták az irányítást. Sajnos csapatunknak már momentumai sem voltak, míg a frissebb hazaiak Isaszegi Bence vezetésével szinte minden támadásukat góllal fejezték be.
Az első játékrészben mutatott játék elfogadhatónak mondható, de a második félidőben sajnos csapatunk alulmúlta önmagát. A bajnokság még hosszú, s biztosan javítanak a srácok a teljesítményükön.


Vereség Gyomaendrődön...

Gyomaendrőd-Körös UFC - MUFC 5:2 (2:1)
gólszerző: Zsótér Bence '30, Borbély Bence '48

Minden ősszel alakulnak utánpótlás csapataink, azon természetes ok miatt, hogy a gyermekek is felnőnek.
Az előző szezont a 7. helyen zárta az U14 csapatunk s valami hasonló helyezéssel most is elégedett lenne a vezetés. Több csapatnál is átalakulás volt tapasztalható, mint azt az első ellenfelünknél is tapasztalhattuk, hiszen az elmúlt szezonban csak Körös UFC néven induló együttes fúzióra lépett a Gyomaendrőd csapatával. Akkor az őszi hazai találkozón három gólos vereséget szenvedtünk, majd tavasszal 5:1 arányban tudtunk győzni.
Úgy tűnik az ősz nem hoz szerencsét nekünk, hiszen csapatunk egy szoros első játékrészt követően 5:2 arányú vereséget szenvedett.