MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech Makó



Makó Város Önkormányzata



Dancsi és Társa Kft.



Hanki-Ker Kft.



Magyar Labdarúgó Szövettség


Egy picike hiányzott...

MUFC - Komlósi Trans Baktó 1:3 (1:2)
gól: Bódi Tünde '34

Nem sok hiányzott, hogy csapatunk meglepetést szerezzen a tabella 2.-3. helyéért küzdő Baktó együttese ellen. Sokáig jól tartottuk magunkat, ám egy megingást követően 3 perc alatt két gólt kaptunk. Aztán a legjobb pillanatban a sérüléséből felépülő és visszatérő Bódi Tünde szépített a szünet előtt egy perccel.
A második játékrészben vártuk, hogy megszületik az egyenlítő találat, de sajnos a vendégek értek el újabb gólt, amivel a végeredmény is kialakult.
A lányok az utolsó fordulókban megmutatták, korosztályukban komolyabb eredményekre is képesek, ám a felnőttek és komolyabb múlttal rendelkező ellenfelek ellen nehezebben megy.
A lányokat minden elismerés megilleti a bajnokságban megszerzett 7. hely okán! Gratulálunk!



A "Bombázókkal" nem bírtunk...


MUFC-Kiskundorozsmai ESK 0:5 (0:4)

Nem sikerült. Haragudni a lányokra nem lehet, mert küzdöttek, de a nagyon erős csapattal érkező vendégek, győztek. Tudtuk, a Dorozsmai Bombázók mindent meg fognak tenni a siker érdekében, hiszen a bajnoki dobogó második helye a tét számukra. Ez játékukon is érződött, ám lányaink meg tudták nehezíteni a vendégek dolgát. Az öt találat reális, de a szépítő találatot is kiérdemeltük volna.


Bomba meglepetés!!!


Szentesi Kinizsi SZITE - MUFC 1:2 (0:1)
gól: Pap Zoé 1', Fletan Beatrix 53'

"Ez igen, férfi munka volt!" Mondanánk, ha nem hölgyekről lenne szó, hiszen ÓRIÁSI, igen így nagy betűkkel, tettet vittek véghez.
A siker mellett nagy öröm, hogy végre Pap Zoé lába is elsült, amellyel olyan gátak szakadhattak át benne, amire már ő és mi is vártunk. A másik gólszerző Fletan Beatrix is nagyon megérdemelte azt, hogy olyan fontos találatot szerezzen, amellyel rendkívül értékes pontokat szerez a csapat. A többiek is megérdemlik az elismerést, hiszen a csapat volt ennek a sikernek a kovácsa.
Túl sok ideje nem lesz a lányoknak ünnepelni, hiszen pénteken idehaza fogadjuk a dobogóért küzdő Kiskundorozsmát (velük idegenben döntetlent sikerült elérni), akik ellen újabb fantasztikus meglepetést szerezhetnénk. Vasárnap pedig a Dorozsma dobogós ellenlábasát a Komlós Trans Baktót fogadjuk.
A lányokra mozgalmas program vár, s biztosan örülnének egy kis biztatásnak!
Gratulálunk nektek, s köszönjük ezt a szép SIKERT!


Egyenlőtlen küzdelem...


Csengele KSE - MUFC 16:0 (5:0)

Nehéz szavakba önteni mindazt, ami az ember fejében cikázik egy ilyen eredmény láttán. Azt tudni kell, hogy a jegyzőkönyv szerint 8 fővel voltunk jelen a pályán, igazából 7 lány próbálta felvenni a versenyt a bajnokságot vezető csengelei lányokkal.
El kell ismerni ez rettentően hálátlan és nehéz feladat, s ha az első félidő eredményét nézzük, meglepően jól tartotta magát csapatunk. Azt hiszem azok a lányok, akik ott voltak, s küzdöttek, amíg lehetett, megérdemlik, hogy említsük meg őket: Papdi Patrícia, Szabó Molli, Horváth Orsolya, Fletan Beatrix, Semetka Martina, Magyar Vivien, Pap Zoé.
A makói lányok között 21 éves a rangidős (átlag életkor 17 év) míg a hazai csapat rangidőse 46 éves (átlag életkor 32 év) valahol nem is csoda, hogy a bajnokságot is vezetik. S míg ott volt egy teljes csapat és négy csere, nálunk 7 fő harcolt.
Szeretném ha a lányok gyorsan elfelejtenék ezt a vereséget, hiszen egyenlőtlen küzdelem folyt a pályán. Más csapat, lehet el sem utazott volna a találkozóra, de a mi lányaink nem ilyenek dolgozik bennük a Fair Play szelleme.
Van bennetek spiritusz ezt az elmúlt héten megmutattátok, most lesz egy kis idő feltöltődni, családi, barátok körében sok-sok pozitívumot elraktározni, s legközelebb május 8-án Szentesen kell pályára lépni. A ballagóinknak az érettségihez sok sikert kívánunk!


Győzni még nem, harcolni és küzdeni már tudunk....

MUFC - Dóc KE 0:2 (0:2)

Az elmúlt két fordulót el kell felejteni, s ebből a maiból kell a csapatnak erőt merítenie.
A csapat edzőjének Mazula Zoltánnak sikerült megtalálni azt a csapatot akik tudtak harcolni, küzdeni, hajtani!! Nem, nincsenek új lányok, csak összeállt a csapat.
Először is végy egy jó kapust... végre van ilyen Papdi Patrícia személyében (lehet, hogy ő annyira nem rajong ezért a posztért, pedig mintha rá szabták volna). A védelem és a középpálya is adott volt, még elől kellene a góllövő cipőt megtalálni.
Szimpatikus ellenfél érkezett a dóci csapat lányainak és kísérőinek személyében és egy nagyon sportszerű igazi labdarúgó élményt nyújtottak a hölgyek mind a két oldalon. Végre el lehetett mondani, hogy volt küzdelem, harcoltunk a labdákért, szépen felfejlődtünk az ellenfél kapuja elé, de lövéseink vagy célt tévesztettek, vagy a vendégek kapusa védett.
Az első játékrészben egy jól eltalált távoli lövéssel és egy szélről középre adott labdából szerzett két gólos vezetést a dóci együttes, de a makói lányok előtt is akadtak lehetőségek, volt hogy egy hajszál hiányzott a hazai gólhoz.
A második játékrészben aztán jobbára a mi akaratunk érvényesült, de sajnos lehetőségeinket nem sikerült gólra váltani.
Ma igazán dicséretet érdemel az egész csapat, küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a lányok, reméljük ez a szellemiség fogja jellemezni a további találkozókat is!
Mindenkinek gratulálunk a mutatott teljesítményhez!


Mélyütés....

Pusztaszeri ISE - MUFC 6:2 (3:1)
gól: Bakai Boglárka, Semetka Martina

Igazi gyomros, ez jutott először eszembe akkor mikor az eredményt megláttam. Nem is akartam hinni a szememnek, de sajnos a sok frissítés ellenére sem változott az eredmény.
Tény nem láttam a találkozót, s csak az őszi mérkőzésből tudok kiindulni. Ott a pusztaszeri csapat nagyon gyenge volt, és a küzdő, hajtó lányok ha nem is könnyedén de két vállra fektették őket (MUFC-Pusztaszeri ISE 3:1).
Most ugyanettől a csapattól kapunk hatot????? Két gól volt a legtöbb amit eddig szereztek! Mi történt???
Nem értem, múlt héten sem lehetett érezni a tüzet a lányokban, nyoma sem volt annak a harciasságnak amit megszokhattunk tőlük. S megint csak az jut eszembe: Mi történt?
Hétvégén idehaza fogadjuk azt a Dóc csapatát, akik legyőzték a Békéscsabát...
Reménykedjünk, hogy Csipkerózsika álmukból felébrednek a lányok és végre csapatként küzdenek a pályán. Nekünk ez már örömet tud okozni, ha azt látjuk, hogy akarják, akarjátok a sikert!
Hajrá lányok!!!



Zakó...


MUFC - Békéscsabai Wanted SC 0:14 (0:5)


A lányoknál is elkezdődött a tavasz, amit nem csak azért veszünk észre, mert egyre több a szoknya, hanem azért is mert újra van női labdarúgás.
Ősszel alaposan kitömte a kapunkat a vendég békéscsabai csapat, így titkon reménykedtünk abban, hogy sikerül legalább megfékezni őket. Ebben az is bizakodásra adott okot, hogy Marsi Annamária és Bakai Boglárka személyében két olyan játékos került a csapathoz, akik a Szegedi AK csapatában pallérozódtak.
Sajnos a találkozó a szép idő ellenére hazai oldalról elég tragikusra sikeredett. Egy dolog az, hogy NB II. megjárt játékos is volt a vendégeknél, de ettől még sikerülhetett volna egy-két passz. Az első játékrészben saját kapunk elé szorultunk, s mindösszesen (igaz egy nagyon tetszetős akcióból) egy alkalommal rúgtunk kapura. Míg a kapunk előtt szerencsére csak öt alkalommal voltak eredményesek a csabaiak.
Fordulást követően teljesen szétesően játszottak a lányok. Tény, sokak játékát betegség nehezítette, de így is kellemetlen volt látni, hogy tetszés szerint szerzik a gólokat a vendég játékosok. Kevesekben égett most a tűz, s talán ez az oka a súlyos vereségnek. Reméljük, hogy ez csak egy kisiklás volt, s a következő hétvégén Pusztaszeren a mi csapatunk lesz hasonlóan eredményes.
Küzdőbbek: Semetka Martina, Magyar Vivien, Fletan Beatrix, Marsi Annamária
Fel a fejjel, lehet javítani a jövőhéten!