MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech MakóMakó Város ÖnkormányzataDancsi és Társa Kft.Hanki-Ker Kft.Magyar Labdarúgó Szövettség


Csapatunk alulmúlta önmagát...

MUFC - Szentesi Kinizsi SZITE 0:3 (0:1)

Az utolsó helyen álló csapatunk az előtte három hellyel lévő szentesi lányok csapatát fogadta az időpont ellenére kellemesnek mondható labdarúgó időben.
A várakozást fokozta, hogy csapatunk negatív szériájának megszakítására némi esélyre adott okot, hogy a vendégek egy kissé körülményes és lassú csapattal érkeztek, akik ellen jó esélye volt a mi lányainknak.
Sajnos ez nem így alakult. Csapatunk rendkívül indiszponáltan kezdte a találkozót és ez csak fokozódott, mikor kapusunk szabadrúgásból adott "passzából" a vendégek köszönték szépen és az üres kapuba találtak.
Saját dolgukat sem könnyítették meg a lányaink, hiszen a passzok elől mintha bujkáltak volna, indítani pedig egyáltalán nem lehetett senkit. Borzalmas volt a tanácstalan, minden elgondolást nélkülöző játékot látni a hazai oldalon, míg a vendégek esetlenül is eredményesebbek tudtak lenni.
A második játékrész elején egy szabadrúgáshoz a kapus kérése ellenére sem állt fel sorfal és a vendégek újra köszönték szépen és egy a sarokra helyezett lövéssel kettőre növelték az előnyüket. Hiába mutatott be bravúrokat a kapuban a csereként beálló Zsiga Tímea, hiába küzdött Magyar Vivien, Szekeres Réka, Szabó Molli kevesek voltak.
A vendégek harmadik találata már csak hab volt a tortára, amit a vendégeknek "készítettünk". Sajnos csapatunk teljesítménye a Hódmezővásárhelytől idehaza elszenvedett vereség óta egyre gyengébb, s a mai produktum mindenben messze elmaradt a csapat tudásától.
A lányok öt találkozó óta nem képesek kapuba találni és egyre kevésbé képesek egyáltalán értékelhető támadásokat felépíteni. Ehhez nagyon hiányoznak a passzok is, hiszen a mai találkozón is, talán ha két kezemen megszámolható mennyiségű értékelhető átadást tudtak produkálni a lányok. Ez kevés, nagyon kevés és reméljük mindenki számára elgondolkodtató!


Fájó, de reális vereség...


MUFC - Kisteleki TE 0:8 (0:5)

Az eddig veretlen kisteleki csapat ellen a tisztes helytállás volt a csapatunk célja. Az eredmény tekintetében azt lehet elmondani, hogy összességében sikerült egy elfogadható eredményt produkálni.
Ami kellemetlenebb, hogy négy mérkőzés óta nem tudunk kapuba találni, s sajnos sokszor az ellenfél kapujára sem vagyunk veszélyesek. De legyünk pozitívak, van ami egészen jól megy a csapatnak, az pedig a védekezés bizonyos részei. Csak míg hátul, kezd egy stabilitás kialakulni, ezzel szemben a támadójáték egyre esetlegesebb.
Pedig tudnak a lányok focizni, ezt az eddigi utolsó Pap Zoé találat is bizonyította, ami egy kombinatív játék végén született a vásárhelyi csapat ellen. Sajnos azóta a csapatunk, mintha holtpontra került volna a támadásaink erőtlenek.
Az utolsó három fordulóban szintén hasonszőrű gárdákkal találkozunk, s talán sikerül pontot, pontokat elcsípnünk. Igaz, ehhez nagy szükség lesz arra, hogy az előre játéka a lányoknak javuljon.
Egy apró érdekesség, hogy a jegyzőkönyv tanúsága szerint egy fiú! is játszott a Kisteleki csapatban... Természetesen ez valószínűleg az igazolás számának elírásából következhetett be, de minden esetre nagyon azért megmosolyogtató.Holtpont a makói női csapatnál


Bordány SK - MUFC 1:0 (1:0)

Egy héttel ezelőtt a Bordány csapatánál vendégeskedett együttesünk, s mivel hasonló kvalitású társaságról van szó, reménykedhettünk, hogy a szezonban először győztesen hagyják el a lányok a pályát.
Sajnos nem így történt. Egy védelmi hibát kihasználva a bordányi csapat a kapunkba talált, s hiába volt még a találkozóból több mint egy óra, nem sikerült gólt szereznünk.
Úgy érzem, csapatunknak most sikerült önmagát megvernie és így a tabella aljáról tekintünk fel az összes csapatra.


Egy kicsin múlott...


MUFC - Kiskundorozsmai ESK 0:1 (0:1)

Az eddig veretlen és mindösszesen egy gólt kapó dorozsmai Bombázók voltak a makói lányok ellenfelei. Sajnos sérülés és betegség miatt Semetka Martina, Magyar Vivien és Pap Zoé is kénytelen volt kihagyni a találkozót.
Csapatunk így mindösszesen egy cserével volt kénytelen elkezdeni a találkozót. Az első komoly lehetőség Mihalek Gabriella előtt adódott, de lövése keresztbe elment a kapu előtt. Sajnos az ellenakcióból, a hosszú kihagyást követően a kapuba visszatérő Kovács Csabáné Bozsár Enikő mellet a kapunkban kötött ki a labda.
A lányok jól dolgoztak és mesterien védekeztek így a vendég akciókat elég korán meg tudták állítani. Sajnos azonban mi sem tudtunk igazán veszélyes támadásokat vezetni az ellenfelünk kapujára, sőt egy alkalommal az egyébként jól védő Bozsár Enikő a gólvonalról mentette meg csapatunkat az újabb kapott góltól.
A mutatott játék alapján a döntetlen sokkal reálisabb eredmény lett volna, de mint tudjuk, a labda gömbölyű...
Csapatunk így öt találkozót követően a tabella 12. helyén áll.Botladozás...


Komlósi Trans Baktó - MUFC 8:0 (2:0)

A cím, nem csak az eredményre szeretne utalni, hanem azokra a körülményekre is, melyek fogadtak bennünket Szeged-Baktón. Sajnos a pálya jobban hasonlított egy legelőre mint labdarúgópályára s nehezítésként még vakondtúrásokkal is tarkított volt a terep.
Tény, hogy a körülmények egyik csapatnak sem kedveztek, de biztosan jó, hogy ilyen balesetveszélyes pályán kell csapatoknak szerepelniük?
Sajnos kicsiny csapatunk hamar gól és emberhátrányba is került, hiszen Semetka Martina megsérült s a játékot nem tudta tovább vállalni.
A félidőben így két gólos és egy fős hátrányban voltunk.
A második játékrészben vendéglátóink egy büntetővel növelték előnyüket, majd egy újabbal megléphettek volna, de Wagner Kíra szenzációsan hárított. Egyre fáradó csapatunk ellen sorra vezették a veszélyes akciókat a hazaiak, melyek közül sajnos több is könnyedén utat talált a hálónkba. A mi lányaink küzdöttek a fáradtsággal és az elemekkel úgy, hogy közben Magyar Vivit, mintha egy bokszmérkőzésen lett volna, kétszer gyomron majd úgy fejen találták egy lövéssel, hogy nem tudott pályán maradni, sőt sajnos a szegedi sürgősségit is meg kellett látogatnunk vele.
Szerencsére az ijedtségnél és talán egy kisebb agyrázkódásnál több probléma nem merült fel, de 48 órás ágynyugalmat javasoltak az orvosok számára. Martina nem úszta meg ilyen könnyen, sajnos izomsérülése miatt több hetet kénytelen lesz kihagyni.
Kettős emberhátrányban fejeztük be a találkozót ahol nem a jobb, mint sem a szerencsésebb csapat győzött!Tarthatatlan szőkék....


MUFC-Hódmezővásárhelyi FC 2:5 (0:2)
gólszerzők: Fletan Beatrix '42, Pap Zoé '52

A szomszédvári rangadók mindig nagyon izgalmasak s ezt bizonyította a tegnapi találkozó is. Jó iramú mérkőzést láthattunk, ahol az első játékrészben jobbára védekeztek lányaink míg a kapuban remekelt Zsiga Tímea és ennek is volt köszönhető, hogy a félidő hajrájában tudtak csak vezetést szerezni a vásárhelyi lányok.
A második játékrészt jól kezdték Bódi Tündiék és Fletan Beatrix távoli lövése utat talált a vendég kapuba. A szépítést követően jobbára a makói lányokról szólt a játék, tetszetős akciókat vezettek és egy ilyen kombinatív játékot követően lőtte ki a bal alsót Pap Zoé és egyenlítette ki az eredményt.
Sajnos sokáig nem örülhettünk a vendégek két szöszije Hódi Katalin és Kis Beatrix mattolta fáradó játékosainkat és öt perc alatt hármat rámoltak be kapunkba.
Nagyszerű találkozó volt, ami amíg a hazai lányok bírták erővel kiegyenlített volt, de győzött a rutin ami a vendégek csapatára volt jellemző. Gratulálunk mind két együttesnek, mert igazán szórakoztató mérkőzést produkáltak.
jók: Wagner Kira, Fletan Beatrix, Szabó Molli ill. Hódi Katalin, Kis Beatrix, Jesenszki DóraEgy félidőnyi remény...


MUFC-Wanted SC Békéscsaba 0:10 (0:3)

"Végy egy jó kapust!" Persze akkor, ha van honnan. Sajnos az első fordulóban remeklő Zsiga Tímea anyai elfoglaltságai miatt nem tudta vállalni a játékot, így helyét a kapuban Papdi Patrícia vette át, aki remekül szállt be a játékba.
A jobb erőkből álló csabai csapat ellen igyekeztek a lányok mindent megtenni, de ez jobbára a sikeres védekezésben kimerült, bár egy-egy tetszetős akcióból megpróbálták bevenni a csabai kaput. Sajnos ez nem ment, s a félidőre sajnos szinte mindenki elkészült az erejével köszönhetően az igen meleg időjárásnak és a presszingnek amit a csabai lányok gyakoroltak csapatunkra.
A második játékrészben egy darabig tartották magukat a lányok, de a fáradtságnak köszönhető koncentráció hiány sajnos sorra hozta a vendég lehetőségeket.
Cserékkel sem tudott frissíteni csapatán Mazula Zoltán, így egyre jobban elhúzott a Wanted SC.
Szégyenkezésre nincs oka a lányoknak, küzdöttek, amíg bírták erővel, de egy ilyen jó csapat ellen most ennyire futotta. Reméljük a hétvégén a szomszédvári rangadón mindenki ráér, s talán meglepetést is szerezhetünk!Vereség ellenére értékes tapasztalatok...


MUFC - Újszentiván SE 1:5 (1:4)
gól: Pap Zoé '15

Új szezon, új kihívás vár a makói lányokra. Mondom ezt azért is, mert az eddigi keresztpályás bajnoksághoz képest, most csökkentett pályaméretű bajnokságban kell helytállniuk.
Az első akadályt könnyen vették a lányok, nagyon jól tudtak alkalmazkodni az új pályamérethez és az így megnőtt területeket jól le tudták védekezni, s igyekeztek támadásokat is építeni.
A vendég együttesről azt kell tudni, hogy az előző szezonban a megyei U17 bajnokságot megnyerték, s ez a bajnokcsapat egészült ki idősebbekkel és nevezett a CSLSZ által indított Női megye II. osztályban.
Gyorsan vezetést is szereztek a vendégek, de a lányok gyorsan rendezték a soraikat, és egy remek kontrából Pap Zoé egalizált.
Az újszentivániak magasabb fokozatba kapcsoltak, és az egy perc alatt szerzett két gól megfogta a mieinket. Ám újra rendeztük a sorokat és sikeresen akadályoztuk meg a vendég akciókat amikor a félidő vége felé egy váratlan távoli lövés beakadt és kialakult a félidei 4:1 újszentiváni vezetés.
A második játékrészben főként a védekezéssel volt csapatunk elfoglalva, de egy-egy kontra akciónkkal veszélyeztetni tudtunk. Talán ha kicsit bátrabbak vagyunk... De úgy érzem, most mindenki hozta a maximumot, vagy még többet. A második félidőben a védelmünk és kismama kapusunk is egyaránt bravúrosan teljesített, míg a középpályánk és támadóink is rengeteg pluszt adtak a játékhoz.
Személy szerint úgy érzem, a lányok élvezték ma a labdarúgást! Küzdöttek, hajtottak, harcoltak, s nem ismertek elveszett labdát! Remélem, ez a szellemiség marad meg a következő találkozókon is, mert ez egy nagyon szerethető produktum volt!
A hosszabbítás perceiben egy kis kapuslökéssel együtt a vendégek megszerezték az ötödik találatukat. Összességében egy nagyon jó csapat ellen (szerintem a bajnokság 1.-4. hely valamelyikén végeznek) jó játékot produkálva emelt fővel mehettek zuhanyozni lányaink!