MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech MakóMakó Város ÖnkormányzataDancsi és Társa Kft.Hanki-Ker Kft.Magyar Labdarúgó Szövettség


Pályázati felhívás

Maros-menti Utánpótlás Futball Club nyílt pályázatot hirdet a természetben 6900 Makó, Erdei Ferenc tér 7. sz ( Belterület Hrsz.5914/2) található felépített 400 fős lelátót is magába foglaló sportcélú öltöző kivitelezési munkáihoz (III. ütem) kapcsolódó környezetrendezési, parkolóépítési munkálatok elvégzésére.

A MUFC a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény valamint 107/2011 (VI.30.) Korm. rend. alapján több ütemben pályázatot nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez az öltöző megépítésére. A pályázat elbírálása be/SFP-08095/2015/MLSZ, be/SFP-11095/2016/MLSZ, be/SFP-16095/2017/MLSZ, be/SFP-28111/2017/MLSZ ügyiratszámokon sikeresen megtörtént. Az utolsó szakasz megvalósításához a TAO támogatás fedezetként még nem áll teljes körűen rendelkezésre. A jelen eljárásban nyertesként kihirdetett ajánlattevővel történő teljes körű szerződéskötés feltétele a 3. ütemhez szükséges támogatás megérkezése.

Az ajánlatok benyújtásának határideje: 2017. március 22. 10:00"
A pályázathoz tartozó dokumentumokat erről a linkről töltheti le.

MUFC siker Spanyolországban

2017 június végén a Maros-menti UFC 2004-2005-ös Botlik Róbert által edzett fiataljai hatalmas élmény részesei lehettek, amikor három napos Nemzetközi Labdarúgó Tornán vettek részt Spanyolországban. A Lleida tartományban Bellpuig településen június 23-25. között megrendezésre kerülő tornán 35 csapat, közel 500 fiatallal vett részt. A hazai csapatok mellett Andorra is képviseltette magát, míg Magyarországról Szegedről is érkeztek fiatalok a katalán városkába.
A tornán a csapatokat korosztályonként csoportokba osztották és már útjára is indulhatott a labda. Kezdésként a vendéglátók az EF Bellpuig csapatát múlta felül négy találattal a Makó, majd az Ivars d’Urgell csapata következett, ahol három gólos siker született. Újabb ellenfelük a CFJ Mollerussa csapata volt, akikkel egy izgalmas mérkőzés zárult 2:2 döntetlennel. A csoport utolsó mérkőzésének a tétje az volt, hogy játszhat-e a döntőbe kerülésért a MUFC. A srácok nagyon hajtottak és ennek is köszönhető, hogy az Escola de Futbol Orgelia együttese felett aratott három gólos győzelem meghozta a nem mindennapi sikert.
A döntőbe kerülésért az Ivars d’Urgell csapatán át vezette az út. A srácok komolyan vették a találkozót és magabiztosan 4:1 sikerrel léptek a döntőbe. A torna döntőjében az EF Orgelia csapata volt az ellenfél. A mérkőzés méltó volt a torna magas színvonalához hiszen az összecsapáson nagyszerű játékkal rukkolt elő mind két együttes és ezért is különösen értékes a 3:2 arányban megszerzett siker és egyben a tornagyőzelem.
A makói fiatalok a tornagyőzelmet követően levezetésként bebocsájtást nyertek a világ egyik nagyszerű klubcsapatának a Barcelonának a szentéjébe a Capm Nou-ba. Gratulálunk a fiúknak, s reméljük sok hasonlóan szép sikerrel fognak még megörvendeztetni bennünket!

Hamarosan elkészül a makói Vasas-pálya új öltözőkomplexuma

Ismert: 300 millió forintos TAO-s pályázatból nézőteret, játékos- és játékvezetői öltözőket, orvosi szobát, szertárat és mosodát építenek a makói Erdei Ferenc téri sporttelepen. A munkálatokat tavaly márciusban kezdték, a tervek szerint a szezonkezdet előtt adnák át írja –a Makói Csípős.

Gyömbér Pétertől, a pályázatot lebonyolító Marosmenti Utánpótlás Futball Club elnökétől megtudták, hogy a munka jól halad, 80 százalékosan kész. A falak állnak, gépészeti, fűtési szempontból elkészültek, jelenleg a burkolás zajlik, de az is előrehaladott állapotban van. A tervek szerint nyáron, még a 2017/18-as bajnokság kezdete előtt szeretnék átadni.


Megújul az Erdei Ferenc téri pálya lelátója, és öltözői

Két ütemben, mintegy 300 millió forintból épül új öltözőblokk és 400 fős
fedett lelátó az Erdei Ferenc téri sportpályán - a Maros-menti Utánpótlás Futball Club sikeres pályázatának köszönhetően. A 151 milliós első ütem költségének 70 százalékát a makói gumigyár, a többi részét a város állja.

Támogatásra érdemesnek ítélte és jóváhagyta a Maros-menti Utánpótlás Futball Club sportfejlesztési programját a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ennek köszönhetően - két ütemben - mintegy 300 millió forintból épülhet meg az új öltözőblokk és a 400 nézőt befogadni tudó fedett lelátó a makói Erdei Ferenc téri sportpályán. Itt naponta 300-350 gyerekkel foglalkozik a MUFC, ám az öltők több mint hetven évesek, s az évenkénti felújítás ellenére már nem felelnek meg a kor követelményeinek - így például penészesek, s rendkívül elavultak, ezért megérett az újításra.
A sportpálya infrastrukturális fejlesztés 2015-ös és 2016-ös I. ütemének megvalósítására fordítható összköltség 151 millió 787 ezer 142 forint. A beruházás eredményeként egy új öltözőblokk és egy 400 fős fedett lelátó épül. A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft., - mely a társasági adójáról először rendelkezhetett - TAO-felajánlása 106 millió 999 ezer 999 forint volt erre a célra. A program megvalósításához szükséges önrészt, 45 millió 857 ezer 143 forintot Makó biztosítja.
A körülmények javítása az utánpótlás mellett a felnőtt csapatok, a térség sportrendezvényeinek és a helyi nagyvállalatok sporteseményeinek színvonalas megrendezését is lehetővé teszi. A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. helyi gyáregysége minden évben támogatja a makói sportegyesületeket és az idei TAO-felajánlásával hozzájárul Makó új, korszerű sportlétesítményének létrehozásához. A helyi önkormányzat kiemelten kezeli az egészségmegőrzéshez szorosan kapcsolódó fejlesztéseket, a sport támogatását, ezért a háttér infrastruktúra fejlesztéséhez a még tavaly áprilisban hozott testületi döntése alapján járul hozzá.
Gyömbér Péter a MUFC egyesületi elnöke arról beszélt, hogy a nyolc öltözőt és kiszolgálóhelyiségeket, is tartalmazó építmény megfelelő körülményeket biztosíthat majd a fiatal sportolóknak.
Első ütemben a kétszintes új épület szerkezetkészre építik, míg a második ütemben a belső munkálatokat végzik el. Az új, több mint 1000 négyzetméter alapterületű kétszintes épület elsősorban az utánpótlás nevelést szolgálja ugyan, de hagyományosan itt rendezik meg a diákolimpiát is. A távlati célok közé tartozik, hogy a szerbiai, romániai és magyar az utánpótlás csapatok mérkőzéseinek helyszíne legyen a makói pálya.
(forrás: Makó Híradó)

Az építkezés képekben