MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech MakóMakó Város ÖnkormányzataDancsi és Társa Kft.Hanki-Ker Kft.Magyar Labdarúgó Szövettség


Hátrányból, előny...

DAFC Szeged - MUFC 1:5 (1:1)
gólszerzők: Bartus Róbert 35', Ponczok Márton Máté 50', Hartenstern Kevin 54', Vajka Máté 68', Szekeres Tibor 75'

Egy csapatnak sem könnyű Szegedről ponttal, pontokkal távoznia, így fiainknak sem volt egyszerű dolga.
Ráadásul a találkozó rosszul kezdődött, hiszen a mérkőzés 28. percében a hazai csapat egy pontrúgást követően megszerezte a vezetést. Hiába a sok kidolgozott helyzet, a mieink gólt csak a hazai találatot követően Bartus Róbert révén tudtak szerezni és ezzel egalizálni.
Szünetben az edző Erdélyi Mátyás próbált rendet tenni a fejekben aminek az eredménye egy óriási Ponczok Márton találat, amivel átvettük a vezetést. A továbbiakban is magabiztosabban játszottak a fiúk és ez eredményességben is megmutatkozott, hiszen a védelmet összefogó Hartenstern Kevin góljánál érződött, hogy a mérkőzés a mi kezünkbe került.
Felszabadult játékunknak egy Vajka Máté és egy Szekeres Tibor találat lett az eredménye mellyel sikerült újabb fontos pontokat szerezni idegenben.Megmaradt a szegedi veretlenség...


MUFC-Szeged 2011 0:4 (0:2)

Rendkívül mély talajú pályán mérte össze tudását a két egyesület U15 csapata. Húsz percig kiegyenlített játék folyt a pályán itt is és ott is kerültek helyzetbe a játékosok, de gól nem született.
Majd a vendégek egyik akciójukat góllal tudták befejezni. A hazai oldalon viszont minden lehetőség még a kapura lövés előtt elhalt. A második vendég találat hatására sajnos fiataljaink lelkesedése lelappadt, s a második játékrész elején gyorsan bekapott harmadik találatot követően nyoma sem igazán maradt a kezdeti lelkesedésnek.
A játékrész hátralévő részében jobbára védekezett csapatunk s tették ezt a srácok kisebb, nagyobb sikerrel bár a negyedik találat megszerzésében nem tudtuk megakadályozni a vendégeket.
Összességében a fiúknak voltak lehetőségeik, igaz a gyors és jól záró szegedi védelem ezeket nagyszerűen megszűrte. Ennek ellenére mezőnyben egyenrangú ellenfél volt a két csapat s bár magabiztos szegedi siker született, makói oldalon is voltak biztató momentumok.


Elszalasztott lehetőség...


Mórahalom VSE - MUFC 2:2 (2:1)
gólszerzők: Nagy Krisztián 20'; Zsótér Bence 51'

Két nyert találkozó után, titkon abban reménykedtünk, hogy sorozatban harmadik sikerét is megszerzi U15 csapatunk Mórahalmon. Sajnos nem így történt.
Sokkoló volt csapatunk részére a kezdés, hiszen a hazaiak 5 perc leforgása alatt kétgólos előnybe kerültek. Előnyük tudatában pedig mindent megtettek azért, hogy az meg is maradjon így csapatunknak kettőzött erőre volt szüksége ahhoz, hogy egyáltalán helyzetbe kerüljön.
Az előző találkozón remekül játszó Nagy Krisztián találatával a félidő közepén szépíteni tudtunk, de az egyenlítés nem sikerült. A második játékrészben jobban igyekeztek a makói fiúk, de mintha kissé görcsössé vált volna a csapat. Az 51. percben aztán Zsótér Bence találatával sikerült a csapatnak kiegyenlítenie, de az egyenlítésért megmozgatott energiák, sokat kivettek mind a két csapatból, így a hátralévő játékidőben már nem változott az eredmény.
A következő hétvégén nagyon nehéz feladat vár a fiúkra, hiszen a tabellát vezető Szeged 2011 csapatát fogadjuk. Reméljük, hogy sikerül ellenfelünket meglepni és esetleg pontot, pontokat tudnak a srácok rabolni!


"Szárnyakat" kapott az Erdélyi csapat...


MUFC - Várfürdő-Gyulai Termál FC 3:0 (2:0)
gólszerző: Bartus Róbert 2, Zsótér Bence

Az elmúlt hétvégén először a szezonban nyerni tudott az Erdélyi Mátyás által edzett U15 csapatunk. Reménykedve vártuk a Gyula elleni igen nehéz találkozót, hogy esetleg folytatja jó szereplését a csapat.
A kezdő sípszó után érezhető volt a fiúkon, hogy ők ma úgy mentek a pályára, hogy ha megszakadnak is, de győzni akarnak. Ezért mindent meg is tettek, mezőnyben ellenfelük fölé kerekedtek, és mélységi beindulásokkal rendre helyzetbe tudtunk kerülni. Egy hasonló mélységi megindulást követően szerzett vezetést a főleg az első játékrészben remekül játszó, Zsótér.
A továbbiakban is jobbára a mi akaratunk érvényesült, s a vendégek szinte lepattantak a Hartenstern Kevin által dirigált védelemről. A mérkőzés egészén kitűnően játszó Krisztián Nagy remek kiugratásából Bartus Róbert szerzett újabb találatot.
A második félidőben próbálkozott a gyulai csapat, de a fiúk küzdöttek és szó szerint csúsztak, másztak a siker érdekében.
A végeredmény egy szabadrúgást követően a hosszú oldalon érkező Bartus Róbert állította be combbal szerzett találatával.
Amit ma a srácok a pályán nyújtottak kiemelkedő volt! Minden elemében a játéknak a vendégek fölé tudtunk kerekedni és óriási élmény volt a srácokat látni egy-egy találatnál örülni! Jó úton halad a csapat, s talán az elmúlt 160 percnyi játékot követően szerzett négy találattal sikerült legyűrni a gátlásokat a csapatnak!

jók: az egész hazai csapatGyőzelem


SZEOL SC 'B' - MUFC 0:1 (0:0)
gólszerző: Bartus Róbert

Szegedre utazott csapatunk, ahol a SZEOL SC csapata látta vendégül fiainkat. Bár az előző szezonban mind két összecsapást csapatunk nyerte meg (3:0, 3:1), most az alakuló együttesünkre nagy feladat várt.
Gól nélküli első játékrész végén a hazaiak kiállítás miatt megfogyatkoztak, így a második játékrészre támadóbb szellemben lépett pályára a makói csapat. A támadó játékunknak végre eredménye is lett és Bartus Róbert találata az első szezonbeli győzelmet jelentette a srácoknak.
Reméljük ez a siker erőt ad a fiúknak és esetleg hazai pályán meglephetjük a Gyula csapatát.


Hiányzik a gól...


MUFC - Grosics Akadémia UFC 0:6 (0:2)

Gyorsan hátrányba került csapatunk, majd előnyét még duplázni is tudta ellenfelünk így nagyon nehézzé vált számunkra a találkozó. Pedig az első ziccer előttünk adódott.
Jobbára a kapunk elé szorultunk, de kontrákból volt lehetőségünk próbálkozni, de a szélen felfutó Bartus Róbert sem középen nem talált partnert, sem második hullámban nem érkezett segítség, így könnyedén tudtak a vendégek visszazárni.
Nincs könnyű helyzetben sem a csapat sem az edző, egy kicsit olyan az együttesünk, mint egy mérges kígyó, akinek a méregfogát elvették. Egy igazi befejező csatár nagyon hiányzik.
Biztosak lehetünk abban, hogy nagyon sokat dolgoznak a srácok azon, hogy változás következzen be, s biztosak lehetünk abban is, hogy előbb vagy utóbb ki fog jönni az a tudás, ami a fiúkban rejlik.
Egyelőre csapatunk három találkozót követően a 12. helyen áll.Gólt már lőttünk!


Békéscsaba UFC - MUFC 6:1 (4:0)
gólszerző: Nagy Krisztián '47

Nehéz feladat várt a makói srácokra hiszen a tabellát vezető Békéscsaba vendégei voltak. Nem is sikerült valami fényesen az első játékrész, hiszen négy gólt rámoltak be a kapunkba a hazaiak.
A szünetben aztán az edző rendet tett a fejekben, s bár újabb gólt szerzett a hazai csapat, Nagy Krisztián révén sikerült nekünk is betalálni a kapuba. A második játékrészben mutatott jobb játéknak is köszönhető, hogy nem lett nagyobb arányú a vereség a jobb erőkből álló Békéscsabával szemben.


A rossz széria folytatódik...


Gyomaendrőd-Körös UFC - MUFC 2:0 (1:0)
kiállítva: Bódi Lóránt '9

Az előző szezont úgy zárta U15 csapatunk, hogy az utolsó öt fordulóban nem tudtak gólt lőni a srácok. Úgy tűnik ez a rossz sorozat egyelőre nem tud megszakadni, hiszen az új, alakuló csapatunk első fellépésén nem tudott a hálóba találni.
A gyomaendrődi vendégszereplés nem indult jól, sőt a 9. percben a védelem tengelyéből kiállították Bódi Lóránt játékosunkat így 81 percet kellet emberhátrányban lejátszania a fiúknak. Ekkora hátrányt nehéz kapott gól nélkül kihúzni, sajnos csapatunknak sem sikerült és 2:0 arányú vereséget szenvedtünk.
Reméljük a következő hétvégén a rossz sorozat megszűnik, s végre sikerül gólt, gólokat szerezni!