MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech Makó



Makó Város Önkormányzata



Dancsi és Társa Kft.



Hanki-Ker Kft.



Magyar Labdarúgó Szövettség


Kellemetlen pofon...

MUFC-Mórahalom VSE 2:5 (1:3)
gól: Megyesi Martin '21, '53

Ebben a bajnokságban eddig két alkalommal találkoztak a csapatok és mind a két alkalommal a makói fiatalok kerültek ki győztesen az összecsapásból. Így jogosan reménykedhettünk egy újabb sikerben.
Nem így történt. Ennek több oka is lehet. Vagy a vendégek voltak oroszlánok és mi nyuszik, vagy a srácok félvállról vették a találkozót. Egy-két ember kivételével mindenki messze a tudása alatt teljesített, ami nagyon elkeserítő.
Tény, hogy sok helyzet kimaradt, de kevés a kimaradt ziccerekre fogni a vereséget, hiszen egy-egy vendég találathoz hiba vagy hibák kellenek. Úgy gondolom az sem igazán megfelelő hozzáállás, hogy az edzőt helyettesítő a csapatot irányító személynek a pályáról a játékosok "kiszólogatnak".
Sokan vagytok a csapatban, akik ennél többet tudnak! Oroszlánként tudnak küzdeni, nem ismernek elveszett labdát és kúsznak-másznak a siker érdekében. De amit szerdán mutattatok az nem erről szólt...
Ezen kritikák ellenére mindenki hisz bennetek és tudjuk, hogy ennél sokkal több van bennetek!


13 másodperc alatt egy, 39 perc alatt négy gólt szerzett Megyesi Martin


MUFC - Méhkeréki SE 13:0 (5:0)
gól: Megyesi Martin '1, '6, '23, '39; Kardos Ákos '54, '55, '66; Czebe Ádám '30, '58, Krajnyák Attila '68; Herczeg Barnabás '69; Posztós László Marcell '72; Varga Árpád '85

Bár későn, de kellemes labdarúgó időben kezdődött U19 csapatunk méhkerék elleni találkozója. A győzelem hazai környezetben kötelező volt, a tabella végén található vendégek ellen.
Szinte el sem hallgatott a mérkőzés kezdő sípszavának visszhangja, amikor már Megyesi egyéni akcióból a hálóba talált. Pár perccel később fejjel is eredményes volt, majd a 23. percre meg volt a mesterhármas, a 39. perceben pedig már a negyedik találatát ünnepelte.
A második játékrészben szebbnél-szebb találatokat szereztek a srácok. Czebe 20 méterről, Krajnyák szabadrúgásból lőtt szemet gyönyörködtető gólt. Herczeg és Varga egyéni akcióból tudott eredményes lenni s még lehetne mesélni.
Itt is maradtak ki lehetőségek, de a fiúk összeszedettebbek voltak mint fiatal társaik.
Egy nagyon kellemes labdarúgó délutánt varázsoltak a makói srácok a kilátogató nézőknek. Köszönjük, s gratulálunk nektek!



Siker idegenben...


DAFC-Szeged - MUFC 2:4 (1:2)
Bartucz Máté '53, '69; Posztós László Marcell '7, Kardos Ákos '9

Az elmúlt héten idehaza elszenvedett elkerülhető vereséget követően csapatunk vasárnap pontokért utazott a DAFC csapatához.
A mérkőzés remekül kezdte Brakszatórisz András együttese hiszen a 10. percre már két gólos előnybe kerültek, köszönhetően Posztós és Kardos találatainak. Ellenfelünk, a két gólt követő sokkból, hamar magára talált és a 16. percben szépítettek. A félidő további részét uralták a makói srácok, de újabb találat nem született.
A második játékrészben aztán a nyomás góllá érett Bartucz talált a vendéglátók hálójába. Szinte menetrendszerűen érkezett a szépítő találat. A fiúk megpörgették kicsit a mérkőzés végét, s egy újabb Bartucz találat bebiztosította a győzelmet és a megérdemelt három pontot.

A pontosabb csapat győzött...

MUFC-Várfürdő-Gyulai Termál FC 1:2 (0:1)
gólszerző: Bartucz Máté '53

A hideg idő ellenére jó néhányan választották vasárnap késő délután a makói és a gyulai fiatalak összecsapását.
Az óvatos kezdést követően a csapatok egymásnak feszültek s egy pörgős, lüktető találkozót produkáltak. Míg a gyulaiak próbáltak rést keresni a makói falon, addig a fiataljaink a védelem mögé kerülésével és mélységi passzokkal próbálkoztak.
Sajnos az első hibát csapatunk hozta össze, amit azonnal góllal büntettek a vendégek. A másik oldalon a remek érzékkel kilépő Bartucz ziccerét mentették a gólvonalról a vendégek, majd a kontrából gólhelyzetben hibázott nagyot a gyulai támadó.
A második félidőben aztán végre csapatunk egyik támadása góllá érett s máris egyenlő volt az eredmény. Sajnos egy újabb hibából született vendég találatra már nem sikerült válaszolni, így mint az őszön (Gyulai-Termál FC-MUFC 4:3) most tavasszal is egy remek találkozón maradtunk egy góllal alul.

Csabai vereség

Békéscsaba labdarúgó Akadémia U18 - MUFC 5:0 (2:0)

A két város U19 csapatainak egymás elleni mérkőzésekben a hazai csapat áll jobban hiszen az eddig lejátszott 37 találkozóból 17 alkalommal hagyták el győztesen a pályát, míg a mi fiaink 13 alkalommal győztek. Az is igaz, hogy vendégségben eddig jobban sikerült szerepelnie csapatunknak így akár bizakodhattunk is.
Sajnos a mérkőzésen ma nem a győztes térfél jutott csapatunk számára. A tabellát vezető csabai együttes a 13. percben vezetést szerzett majd a félidő végére kettőre növelte előnyét. A mieink is próbálkoztak, küzdöttek, de a mai napon semmi nem jött össze a srácoknak.
A második játékrész elején és végén kapott gólokkal súlyos öt gólos vereséget szenvedett együttesünk. Reméljük a hazai bemutatkozás ennél szebbre fog sikerülni.



Vereség ellenére a negyedik helyen...


Szeged 2011 - MUFC 1:0 (1:0)

A Maros-mentiek 24 ponttal, 8 győzelemmel és 5 vereséggel zárták a 4. helyen az őszi idényt. A csapat 60 gólt lőtt és 21-et kapott.
A makóiak a három pontért utaztak Kiskundorozsmára, de sajnos az ellenfél meglepte őket, mert a 26. percben megszerezte a vezetést. Az első félidőben a fiúk sajnos nem tudták a tőlük megszokott teljesítményt nyújtani és nem sikerült az egyenlítés.
A második játékrészben mindkét együttes előtt adódtak lehetőségek, de nem sikerült kihasználniuk. A mérkőzésen több találat már nem született, 1-0-ra hozták a hazaiak a találkozót.
– Egyes játékosok mentálisan nem úgy álltak a meccshez, ahogy kellett volna. Jó kis hajtós mérkőzés volt, mindkét oldalon a helyzetkihasználással voltak gondok, egy gól döntött a szegediek javára. Mindenképpen szeretnénk dobogón végezni, hiszen benne van a csapatban, de az ilyen találkozókat hoznunk kell. A 4. helyen zárjuk az őszi idényt, de egy jó tavaszi folytatással előreléphetünk. A sikerhez szükséges, hogy tudjunk készülni, edzeni és csapatként működni. A fiúk hétről hétre más teljesítményt nyújtanak, nem tudnak folyamatosan jó eredményt produkálni, ebben kell fejlődniük – árulta el Brakszatórisz András, az u-19-es Maros-menti UFC vezetőedzője.

(Forrás:MAKÓ HÍRADÓ-Albert Barbara)


Vereség potyagóllal...


MUFC - Hódmezővásárhelyi FC 1:2 (1:1)
gólszerzők: Megyesi Martin 4'



Kiizzadt siker...

Mórahalom VSE - MUFC 2:4 (1:3)
gólszerzők: Kardos Ákos 40', 50'; Sirokmán Zoltán 21', Czebe Ádám 31'

"Az u-19-es makói focisták jól teljesítettek ebben a fordulóban is, győzelmükkel jelenleg a második helyen állnak a tabellán és csak négy pont a különbségük a Várfürdő-Gyulai Termál FC-vel szemben.
A Maros-mentiek a 21. percben szerezték meg a vezetést Sirokmán Zoltán révén majd Czebe Ádám és Kardos Ákos is betalált az első játékrészben. A mórahalmiak még szépítettek, így az első félidő 3-1-re végződött. A szünet után Kardos Ákos ismét gólt lőtt, sőt a rivális szintén a hálóba juttatta a labdát, de a makóiak 4-2-vel bezsebelték a három pontot."

(Forrás: MAKÓ HÍRADÓ-Albert Barbara)


Méhkeréki SE - MUFC 1:9 (0:4)
gólszerzők: Posztós László 2', 55'; Kardos Ákos 20', 70'; Herczeg Barnabás 29', Szilvási Sándor 35', Bartucz Máté 59', Mészáros Márk 64', Czebe Ádám 74'



Nagy mellényre, nagy zakó avagy Herczegi percek a makói pályán...


MUFC - DAFC Szeged 6:1 (2:0)
gólszerzők: Herczeg Barnabás 32', 51', 78'; Megyesi Martin 12', Krajnyák Attila 54', Czebe Ádám 72'

Ősz első fordulójában idegenben sikerrel kezdte a DAFC otthonában csapatunk a szereplését, így abban reménykedtünk, hogy idehaza is sikerül győzelmet aratnunk.
Hazai részről nem voltak jók az előjelek, hiszen a védelem irányítója Somogyi László egyéb elfoglaltság, míg Kardos Ákos eltiltás miatt hiányzott. A védelem tengelyébe Krajnyák míg Kardos helyére Posztós került az együttesbe.
A vendégek túlzott magabiztossággal érkeztek, s ennek már az U17 találkozó folyamán hangot adtak. Valószínűleg nem tudták, hogy a pályán kell megmutatni mit tudnak, s nem azon kívül. Fiaink a kezdetektől támadólag léptek fel és építették akcióikat úgy, hogy a szegedi csapat nem nagyon mozdult ki saját térfeléről. A 12. percben a házi gólkirály Megyesi Martin kezdte meg a gólgyártást, melyet a 32. minutumban Herczeg Barnabás folytatott. S bár a félidőben csak két góllal vezettünk, érezhető volt, hogy magabiztos siker várható csapatunktól.
A második játékrészben aztán kiszakadt a makói gólzsák és a remekül, dinamikusan játszó fiúk bedarálták az ellenfelüket. A remekül játszó Herczeg két alkalommal volt eredményes így mesterhármast ért el, rajta kívül a védelem tengelyében kiválóan teljesítő Krajnyák és a középpályán pompásan játszó Czebe volt még eredményes.
A vendégek szépítő találatába a kissé flegma Kabók is benne volt, igaz hibáját egy későbbi ziccer tisztázásával valamelyest javította. Összességében a győzelem egy percig sem forgott veszélyben csupán a győzelem számszerű eredménye volt kérdéses.

"– Az ellenfél jelenlegi helyezése nem tükrözi a játékukat, hiszen egy erős, jó együttes. Sajnos a legutóbbi két mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, de a fiúk nagyon motiváltan léptek pályára, végig küzdöttek, hogy bebizonyítsák ott a helyünk a dobogón. Büszke vagyok a csapatra, magabiztosan hozták a mérkőzést – mondta Brakszatórisz András, az u-19-es Maros-menti UFC vezetőedzője."
(Forrás: MAKÓ HÍRADÓ-Abert Barbara)


Bosszantó vereség...


Várfürdő-Gyulai Termál FC - MUFC 4:3 (2:1)
gólszerzők: Megyesi Martin 78', 86'; Kardos Ákos 20'
kiállítva: Kardos Ákos 82'

Az idei szezonban a gyulai csapat mindösszesen egy lakalommal vesztett pontokat, így nem ígérkezett könnyűnek a makói srácok fellépése.
A találkozó mégis jól kezdődött a számunkra, hiszen a huszadik percben Kardos Ákos megszerezte a vezetést. A félidő végére aztán a hazaiak megrázták magukat és az egyenlítést követően még a szünet előtt meg tudták szerezni a vezetést.
Sajnos a szünetet követőn két perc alatt kétszer találtak a kapunkba a gyulai fiúk, így tetemes hátrányba került csapatunk. Ám a makói srácokban is volt tartás, s bár kicsit késői volt a hajrá és emberhátrányba is kerültünk, a mérkőzés összképe alapján a döntetlen teljesen megérdemelt lett volna.
Reméljük, egyszer mi is megtapasztaljuk a hazai pálya előnyét...


A szerencsésebb csapat győzött...


MUFC-Békéscsaba U18 0:2 (0:1)

Nehéz feladat várt a tabella élén álló csapatunkra, hiszen azt a Békéscsabát fogadtuk, akik még ebben a szezonban nem szenvedtek vereséget. Vagyis Brakszatórisz András csapata előtt állt a lehetőség, hogy a vendégek jó szériáját megszakítsák, míg a csabaiak 3 a másodosztályban is szereplő játékossal akarták hazai veretlenségünket megszakítani.
Mind a két csapat hatalmas vehemenciával vetette bele magát a találkozóba, s míg a mieink akciókból teremtettek a vendégek kapuja előtt lehetőségeket, addig a másik oldalon a rögzített szituációk voltak mindig életveszélyesek.
A első játékrész derekán egy rögzített szituációt követően az ügyeletes csabai gólgyáros Malkócs Marcell talált a kapunkba.
Fiaink kissé megtorpantak, s bár akadtak lehetőségeink azok rendre kimaradtak így a mi szempontunkból jókor érkezett a szünet. A második játékrész elejét nagyon megnyomták a srácok de Krajnyák Attila lábában majd fejében is ott maradt a gól. Majd jött a sokk, egy szögletet követően Oláh Ákos fejjel talált a kapunkba a 65. percben.
A srácok mentek derekasan és a hetvenedik percben Bartucz Máté kígyózott át négy védőn a tizenhatoson belül és már csak a kapussal állt szemben, de lövése messze a kapu fölé szállt. A csabaiak előtt az utolsó percekben még adódtak lehetőségek, míg fiaink nehezen tudták feldolgozni a vereséget.
A találkozón most a szerencsésebb és a talán jobban összpontosító csapat nyert. Nálunk a legnagyobb helyzetek is kimaradtak és a végére fejben is szétestek a fiúk. Ezen a mérkőzésen sajnos kiütközött, hogy jó pár játékosunk edzéshiánnyal küzd, s ez nem az edzőn múlik....



Siker Orosházán


Orosházi MTK-ULE 1913 - MUFC 1:7 (0:4)
gólszerzők: Megyesi Martin 3', 44', 54', 78'; Bartucz Máté 26', Czebe Ádám 32'; Posztós László Marcell 67'

Az orosházi csapat mindig kellemes ellenfélnek bizonyult, hiszen az előző szezonban is gólgazdag és jó mérkőzéseket játszottunk velük, melyből mi jöttünk ki győztesen. Az előző idénybeli három találkozót mind megnyertük (5:1, 9:3, 9:4), így papírforma szerint pontot, pontokat kellett elhoznunk vendéglátóinktól.
A találkozót gyorsan góllal kezdtük, Megyesi Martin talált a kapuba. Rengeteg helyzetet dolgoztak ki a fiúk, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Ennek ellenére Bartucz Máté és Czebe Ádám találataival növeltük az előnyünket. A félidő végén pedig Megyesi lőtt újabb gólt.
A siker tehát borítékolható volt, de a Békéscsaba ellen koncentráltabb, a kapu előtt határozottabb játékra lesz szüksége a csapatnak, ha győzni szeretnének.
Együttesünk ezzel a győzelemmel továbbra is első, míg a góllövő listát 11 találattal vezeti Megyesi Martin s őt követi 9 találattal Kardos Ákos, valamint 5 találattal Bartucz Máté



Megyó Show...


MUFC - Szeged 2011 6:2 (3:1)
gólszerzők: Megyesi Martin 4', 32', 89'; Benkő Botond 20', Posztós László Marcell 60', Nagy-György Balázs 63'

A hétvége utolsó utánpótlás találkozóján azzal a Szeged 2011 mérkőztünk meg, akik az előző szezonban két alkalommal is borsot törtek a fiaink orra alá (0:4, 2:1, 1:6). Várható volt, hogy óriási küzdelmet és izgalmakat hoz a mérkőzés.
Mind a két együttes nagy elánnal kezdte a találkozót és viszonylag gyorsan az első szögletet követően a mindenkinél magasabbra emelkedő Megyesi Martin fejesével megszereztük a vezetést. A játék mellett egy-egy kakaskodás is előfordult, de a játékvezető jól a kezében tartotta a mérkőzést.
A második sarokrúgásunkat követően Benkő Botond vette be a vendégek kapuját fejjel. Pár perccel később a vendégek is egy szögletet követő kavarodásból voltak eredményesek, de a megállíthatatlanul játszó Megyesi egy egyéni akciót követően mesterien lőtte ki ballal a jobb sarkot. Így a szünetre két gólos előnnyel vonult be csapatunk.
A második játékrész jobban kezdték a vendégek, de a Somogyi Laci által dirigált védelem állta a rohamokat. Sőt, a csereként beszálló Posztós László Marcell ragyogó találatával még jobban meg tudtunk lépni ellenfelünktől. Egy újabb sarokrúgást követően Nagy-György Balázs szerzett lesipuskás találata eldöntötte a találkozó sorsát.
Bár a 79. percben szépített a szegedi csapat, a csattanót a mai napon remekül játszó Megyesi Martin újabb találata jelentette.
Csapatunk teljesen megérdemelten nyerte meg a találkozót és 5 fordulót követően vezeti a bajnokságot.

jók: Megyesi Martin, Varga Árpád, Somogyi László ill. az egész hazai csapat


"Szerencse és a játékvezető... "


Hódmezővásárhelyi FC - MUFC 3:2 (1:1)
gólszerzők: Megyesi Martin '31, '68

Az idősebbek szinte kopírozták a fiatalabbak találkozóját, hiszen a negyedik percben hátrányba kerültek ám nem kellet a félidő végéig várni az egyenlítéssel a 31 minutumban Megyesi Martin egalizált.
A második játékrész már nem csak a labdarúgásról szólt. Az egyre paprikásabb hangulatot a játékvezető nem tudta kontroll alatt tartani és ennek a végjátékban komoly következményei voltak.
A második élidőben újra vezetést szereztek a hazaiak, de helyenként már igen durva játékot produkáltak igaz ebben a makói fiatalok sem maradtak adósok. A 68. percben Megyesi Martin egalizálta ki az eredményt, majd középső védőnket Somogyi Lackó egy felugrás alkalmával úgy lekönyökölték, hogy nem tudott a pályán maradni. Mivel utolsó cseréit az edzőnk egy perccel előtte vitte véghez, tíz emberrel kellett a hajrát a srácoknak végigjátszani.
Az ekkor már alattomos szabálytalanságoktól sem visszariadó vásárhelyi játékosok viszont a pályán maradhattak és a hosszabbításban megszerezték a győztes találatot. Így sajnos csapatunk elvesztette veretlenségét.



Lassan, de biztosan...


MUFC-Mórahalom VSE 6:0 (1:0)
gólszerzők: Kardos Ákos 55', 60'; Megyesi Martin 62', 86'; Krajnyák Attila 2'; Bartucz Máté 75'

Az előző bajnoki szezon megyei U19 bajnokságában a Mórahalom csapata a dobogó harmadik fokán végzett úgy, hogy egyedüliként az M-Foci Kft. végül bajnokságot nyerő csapatát az Erdei Ferenc téri pályán tudta legyőzni.
Óvatoskodás helyett remekül kezdett csapatunk, hiszen már a második percben vezetést szereztünk Krajnyák Attila révén. Ám a félidő további részében semmi sem sikerült. A legnagyobb lehetőségek is kimaradtak, vagy a védők, kapus lábában, kezében akadt el a labda. A vendégek jobbára csak rögzített helyzetekből veszélyeztettek, de Kabók Áron mindig a helyén volt.
A második játékrészben aztán lassan az egyébként is jobban játszó hazai fiatalok, felőrölték ellenfelük ellenállását. A remek formában lévő Kardos Ákos találatai megnyugtatták a csapatot. A félidőben beszálló Megyesi Martin kétszer is sikeresen mattolta az ellenfelet ezzel is növelve az előnyünket. Bartucz Máté kiemelkedő teljesítményét nagyszerű góllal koronázta meg.
Szerdán nehéz feladat vár a srácokra, Hódmezővásárhelyen kellene megőrizni eddigi hibátlan mérlegüket a fiúknak. Az eddig mutatott játék bizakodásra ad okot!
jók: az egész hazai csapat



Mesteri Kardos...


MUFC-Méhkeréki SE 11:1 (4:0)
gólszerzők: Kardos Ákos 12', 50', 53', 89'; Bartucz Máté 61', 67'; Benkő Botond 2', Krajnyák Attila 10', Mészáros Márk 23', Czebe Ádám 78', Herczeg Barnabás 79'

Szinte még meg sem szűnt a kezdő sípszó visszhangja, már Benkő Boti be is vette az ellenfél kapuját. A lendület és a szív vitte előre fiainkat és tetszetős, okos játékkal kerekedtek felül ellenfelükön.
A mesterien irányító Czebe Ádám forintos labdáinak sok helyzet és gól volt köszönhető, míg Kardos Ákos nem csak mesteri helyezkedéseivel, hanem könnyed, gólérzékeny játékával is felhívta magára a figyelmet és négy találata igazi élményt jelentett annak, aki látta. Széleken is rendre meg tudtuk bontani ellenfelünket és egy ilyen pontos beadást "csukázott" fejjel a hálóba Mészáros Márk.
A játékba még az is belefért, hogy Herczeg Barni a javunkra megítélt büntetőt csillaglesre küldte. A mérkőzésen végig érződött, hogy a srácok élvezik a játékot, s mindent beleadtak a siker érdekében. Csapatunk minden elemében felülmúlta ellenfelét, s látványos akciókkal, szabadrúgás variációkkal szórakoztatták a kilátogató nézőket.



Kardos Ákos mesterhármas és győzelem Szegeden

DAFC - MUFC 1:5 (1:2)
gól: Kardos Ákos 36', 61', 63', Bartucz Máté 18', Szilvási Sándor 51'

Az új szezont U19 csapatunk idegenben kezdte a szegedi DAFC otthonában. Szerencsére a srácok villámrajtot vettek, és a remek formában focizó Kardos Ákos vezetésével három ponttal térhettünk haza a vendégségből.