MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech Makó



Makó Város Önkormányzata



Dancsi és Társa Kft.



Hanki-Ker Kft.



Magyar Labdarúgó Szövettség


Méltó szezonzáró...

Szeged 2011 - MUFC 1:3 (0:2)
gól: Zsótér Bence 2 (11', 24'), Szekeres Tibor 59'

Az NB II. U14 csapatunk egy eredményes tavaszt tudhat maga mögött és kezd egy ütőképes gárda kovácsolódni Erdélyi Mátyás kezei alatt.
Az igazán jó tavaszi szereplésnek köszönhetően a csapat a tabella 7. helyén végzett, ami nagyon örömteli. Igazán jó volt a srácok mérkőzéseit végignézni, bár sajnos az ősszel tapasztalt utolsó tíz perces "kipukkadást" nem sikerült még "kinőnie" az együttesnek. De erről majd később...
Gratulálunk a fiúknak, az edzőnek és a szülőknek egyaránt! Reméljük a jövő még szebb sikereket hoz!


Megszorongattuk a bajnokot


MUFC - L-IT SZEAC 0:1 (0:0)

Először is gratulálunk a L-IT SZEAC U14 csapatának, hiszen függetlenül az utolsó és a halasztott forduló eredményétől már bajnokként érkeztek hozzánk! Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban!
Az idényben oly sokszor előfordult, hogy a csapat nagyszerűen játszik 70 percig, aztán az utolsó tíz perc alatt elúszik a találkozó... Valami hasonló történt most is. Remek védekezés, a második játékrészben jó tíz perces pressing a vendég kapu előtt, de betalálni nem sikerült. Tény, hogy a 11 kezdő végigjátszotta a találkozót, míg a SZEAC komolyabban tudott frissíteni.
Lényegében a 69. percben beállt Török Kevin és Kovács Viktor a 77. percben eldöntötték a találkozó sorsát. Utóbbi lőtte be a szögletet, előbbi pedig senkitől sem zavarva fejelhetett a hálóba.
Összességében a véleményem hasonló, mint az edzőé Erdélyi Mátyásé, nagyon jó találkozó volt és csak egy picike hiányzott a meglepetéshez! Előre tekintve pedig, az ilyen találkozók biztató jövőképet sejtetnek.


Realitás...


SZEOL SC "A" - MUFC 5:1 (1:0)
gól: Zsótér Bence Géza

Egy félidőn keresztül tudta tartani magát csapatunk az erősebb szegedi gárdával szemben. A második játékrészt nagyon megnyomták a hazai fiatalok, s részünkről Zsótér csak szépíteni tudott. A srácoknak még két forduló van hátra a bajnokságból, s ezeken dől el, hogy a 6-9. hely melyikén fognak végezni.
A következő hétvégén a már bajnok L-IT SZEAC csapatát fogadjuk, majd a közvetlen rivális Szeged 2011 csapatához látogatunk.
Realitás a két találkozóból három pont megszerzése, de mint tudjuka labda gömbölyű, és bármi megeshet...


3 perc zavar…


MUFC - Grosics Akadémia FK 0:2 (0:0)

Vereség és vereség között is van különbség. Az U14 csapatunk a bajnokságban harmadik helyen állón Grosics Akadémia csapatát fogadta. Tudtuk, hogy nehéz dolga lesz a fiataloknak, de azt is, hogy az Erdélyi Mátyás által gardírozott együttes nem fogja hagyni magát.
A találkozó jó kilencven százalékában a mi térfelünkön volt a labda és a vendégek járatták azt, de határozott védekezésünk ellenszerét nem találták. Remekül olvasták a játékot a fiúk, tolódtak, helyezkedtek ezzel megálljt parancsolva a Grosics Akadémia támadásainak. A védekezésünket dicséri, hogy az első komolyabb lehetősége a 36. percben volt a vendégeknek.
A második játékrész legrosszabb pillanatában sikerült a vendégeknek megbontani az egységünket. Mi végeztünk el szögletet, melyet a kapus megszerzett és kirúgásából a kontrázó Simon István kihagyhatatlan helyzetbe került. A csapat nem tudott visszarendeződni, sokkolta a fiúkat a gól, és három perc sem kellett, újabb kontrából szereztek gólt a MUFC-ban nevelkedő Rácz Máté találatával.
A fiúk ezután rendezték soraikat és hasonlóan határozott védekező munkát mutattak be, mint tették azt az első játékrészben, s bár voltak helyzetei az ellenfelünknek, újabb találatot nem értek el.
Mindenki harcolt, küzdött sajnos most ez nem ért pontot, de alaposan megnehezítettük a komolyabb háttérrel rendelkező Grosics Akadémia dolgát. Lehet, s SZEOL SC otthonában meglepetést szerezhetünk!



Nem győzhettünk...


Hódmezővásárhely FC - MUFC 3:1 (0:1)
gól: Bartus Róbert '29
kiállítva: Bartus Róbert '41

Egy nagyon motivált, győzelemre éhes csapat utazott Hódmezővásárhelyre, hogy ott megmérkőzzön a hazaiakkal. A vásárhelyi csapatnak, hogy megőrizze 2. helyét a tabellán, győzni kellett, viszont ha mi győzünk, visszacsúsznak a dobogó harmadik helyére, míg nekünk sikerül megközelíteni az ötödik helyezett SZEOL SC-t.
Ennek megfelelően harapott is csapatunk, és gólfelelősünk Bartus Róbert találatával az első játékrészt megnyertük. Aztán...
Egy perc sem telt el a második játékrészből s a játékvezető kiszórta gólszerzőnket. Tette mindezt azért, mert úgy ítélte meg, hogy a büntetőterületen belül Zsotér Bence kezezett, természetes volt a tiltakozás a megítélt büntető ellen (főleg úgy, hogy az eset többek szerint sem volt büntető), és az egyébként nyugodt játékosunk Bartus Robi száját keresetlen mondat(ok) hagyták el, mellyel megsértette(?) a játékvezetőt. Így büntetőből megszerzett találat után még meg is fogyatkoztunk. Sőt később Molnár Ákos is megsérült.
A játékvezető által kisegített hazaiak így erőre kaptak és a létszámhiányos csapatunknak még két gólt lőttek. A vásárhelyi csapat a győzelemnek köszönhetően, a számukra értékes második helyen tudott maradni.
Fiúk, nem elkeseredni, küzdeni tovább! Reméljük a fegyelmi bizottság nem bünteti súlyosan csatárunkat!



Továbbra is jó formában...


Berényi Gyermek FC - MUFC 0:7 (0:5)
gól: Bartus Róbert 3 (13', 69', 74'), Zsotér Bence 2 (35', 38'), Lakatos Armandó 22', Szekeres Tibor 29'

Ősszel hazai pályán fölényes győzelmet aratott csapatunk a mezőberényi csapat fölött. Eddig tavasszal a csapat jól teljesít, hiszen négy győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség volt a csapat mérlege a találkozó előtt.
Nem kellett csalódnunk, hiszen magabiztos hét gólos sikert könyvelhetett el az Erdélyi Mátyás irányította együttes.
Reméljük ez a siker feldobta annyira a csapatot, hogy a jövő hét csütörtöki, második Hódmezővásárhely ellen is sikerül esetleg meglepetést okoznunk. Ehhez a fiúkban minden adottság megvan, s reméljük a csapat olyan egységet alkot majd, mint eddig egész tavasszal.



Tibó-Orosháza 3:2


MUFC-Orosházi MTK-ULE 1913 3:2 (2:0)
gól: Szekeres Tibor 3

A 4. helyezett Orosháza csapatát fogadták a makói fiatalok, s nem ígérkezett könnyű feladatnak a találkozó. Bizony nem is volt könnyű, pedig határozott kezdésének köszönhetően csapatunk meglepte az orosházi csapatot és Tibó (Szekeres Tibor) két találatával két gólos előnnyel fordultunk a második játékrészre.
A szünetben a vendégek alapos fejmosást kaphattak és ennek megfelelően sokkal agresszívebben támadtak, ám hiába szépítettek az 50. percben a mérkőzés embere Tibó megállíthatatlan volt, s szinte a középkezdésből visszaállította a két gólos előnyünket. S bár a végén még szereztek egy gólt a vendégek de a mai napon a remekül, egységesen küzdő, hajtó makói fiatalokat nem lehetett legyőzni!
Gratuláció a fiúknak, s hasonló összeszedett, harcos és eredményes találkozót kívánunk a következő hétvégére is.


Egy "hajszál" hiányzott..

Békéscsabai Előre 1912 SE - MUFC 2:1 (0:1)
gól: Lakatos Armandó

Az ősszel sokszor bosszankodtunk olyan pontvesztéseken mikor az utolsó pillanatokban rabolt tőlünk az ellenfél pontot vagy pontokat (Orosháza-MUFC 5:3, 2-3 volt a 70. percben; MUFC-Békéscsaba 3:3, 3-1 volt a 76. percig). Sajnos úgy tűnik a történelem ismétli önmagát.
Békéscsabán az első félidő közepén egy Lakatos Armandó találattal vezettek a makói srácok és előnyüket a második játékrészben is jól tartották, de jött az utolsó tíz perc. A csere lehetőség hiánya(?) nem tudom mennyire játszott szerepet ebben, de fáradt csapatunk ellen az ellenfél kétszer is betalált a végjátékban és így otthon tartották a pontokat. Ezzel egy időre megszakadt a csapat tavaszi veretlenségi sorozata.



7 gólos siker Szegeden....

SZEOL SC 'B' - MUFC 0:7 (0:3)
gól: Lakatos Armandó, Bartus Róbert, Nagy Krisztián 2-2-2, Varga Viktor

A közelgő ünnepek miatt hétközi fordulót játszott Szegeden az U14 csapatunk. Ellenfelünk az a SZEOL SC 'B' csapata volt.
A nagyon szép, labdarúgó időben lejátszott találkozón a makói csapat dominált. Fölényünket Bartus Róbert, Lakatos Armandó és Nagy Krisztián duplázásainak valamint Varga Vikor találatának köszönhetően 7 gólos sikerrel biztosítottuk be és három idegenben megszerzett ponttal térhettek haza.


Eldöntetlen döntetlenek a Maros partján

MUFC-Várfürdő - Gyulai Termál FC 0:0 (0:0)

Az Erdei Ferenc téri pályán folyó bontási munkálatok miatt a U14 és U15 csapatunk a Maros parti pályán fogadta a Gyula korosztályos csapatait.
Kellemetlen hideg időben kezdődött a fiatalabbak összecsapása, ahol hiába igyekeztek a csapatok, a legnagyobb helyzetek is kimaradtak így gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.



Magabiztos győzelem


Körös UFC - MUFC 1:5 (1:1)
gól: Bartus Róbert 3, Tibor Szekeres, Bódi Lóránt

A múlt héten indult tavaszi szezon első húsz percét leszámítva szárnyal az U14 csapat és Bartus Róbert. A hazai sikert követően most Szarvasról sikerült pontokkal hazatérni és visszavágni az őszi makói vereségért.
Gratulálunk a fiúknak és Erdélyi Mátyásnak a több "fronton" való helytállásáért!