MUFC

Maros-menti Utánpótlás FC

Támogatóink

Givaudan Hungary Kft.


Continental Contitech Makó



Makó Város Önkormányzata



Dancsi és Társa Kft.



Hanki-Ker Kft.



Magyar Labdarúgó Szövettség


Ennyire futotta...

Békéscsabai Előre 1912 SE "A" - MUFC 5:0 (5:0)

Az U17-ben is bajnok Békéscsaba vendégei voltunk az utolsó fordulóban. Az első találkozásra nem emlékszünk szívesen, hiszen alaposan helybenhagyott bennünket a hazai csapat.
Most sem indult jól a találkozó, hiszen újra az U15 csapatból kellett játékos, hogy teljesebb legyen a létszám, hisze a hazai kispadon a technikai személyzet több volt, mint nálunk a csere.
Ennek ellenére, ha nincs a 25. és 28. perc között "rövidzárlat" a csapatnál, egy teljesen elfogadható eredményt produkálnak a fiúk. Sajnos az a 4 perc 3 gólt hozott a csabai srácoknak, így kissé "elnyúltak" tőlünk.
Így is egy nagyon értékes ötödik helyet szerzett meg a csapat a bajnokságban, amiért jár a gratuláció nekik!


"Kis" Beke hármasa...


MUFC - Hódmezővásárhely U16 3:1 (2:1)
gól: Beke Dániel 3 (29', 37', 58')

Utolsó hazai mérkőzését játszotta a Bány Tamás irányította U17 csapatunk. Azt már tudjuk, hogy az 5. helynél rosszabb helyen nem végezhetnek a fiúk, de előrébb még igen... Ehhez most sikerült hazai pályán legyőzni a "kisebb" vásárhelyi csapatot, majd idegenben kellene az éllovas fölé kerekedni. De mint tudjuk, semmi sem lehetetlen.
Sokáig 0:0 döntetlen állt az eredményjelzőn, mikor Bakos Alex a bal szélen két védőt kergetett az őrületbe, s beadására pontosan érkezett Beke Dániel. Sajnos örömünket üröm követte, hiszen öt perc múlva elbambuló védőink mellette a balról érkező beadást fejelte a vendégek tízese a hálónkba.
Újabb három perc elteltével újra nálunk volt az előny, s gólunkat nem más mint a nagyon agilisen játszó Beke szerezte.
A második játékrészben, talán a nagy meleg miatt is, leült a játék, s csak Beke immáron "mesteri" harmadik találata kavarta fel egy időre az állóvizet. A Vásárhely nem tudott, a fiaink nem erőltették a helyzeteket így maradt a 3:1 hazai siker.


Benkő Botond négyet rúgott...


Szeged 2011 Kft. - MUFC 1:5 (0:1)
gól: Benkő Botond 4 (43', 67', 85', 90'), Herczeg Barnabás 65'

Mondhatnánk a tabellára pillantva, hogy hozta a kötelezőt a csapat, de szegedi csapattól sosem egyszerű pontot, pontokat szerezni.
Most sem ment könnyen, hiszen az első játékrész hajrájában szerezte meg a vezetést csapatunk. A második játékrészben aztán egyenlítettek a hazaiak, de egy bő óra játék után már két gólosra nőtt az előnyünk.
A végére Benkő Boti biztossá tette csapata sikerét. Még két forduló van hátra, jövő hét végén (05.29. vasárnap) idehaza fogadjuk a vásárhelyiek "B" csapatát majd az utolsó fordulóban a tabellát vezető Békéscsaba vendégei leszünk.



Majdnem sikerült...


MUFC - SZEOL SC 0:2 (0:2)

A tabellán második helyen álló SZEOL SC csapata ellen nem kezdett megilletődötten a két U15 játékossal (Horváht Richárd és Gera Dániel) felálló Bány Tamás edző irányította csapatunk.
Sőt nagyobb lehetőségek előttünk adódtak a vendégek kapuja előtt de a ziccerek rendre kimaradtak vagy a kapufa segített ki a szegedieket. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, nem maradtak büntetlenül a kimaradt lehetőségek, a szegedi srácok két alkalommal mattolták védelmünket és ez elég is volt a találkozó megnyeréséhez.
A látottak alapján a döntetlen reálisabb lett volna, de sajnos a mai napon a makói fiúknak semmi nem jött össze. Ám ami óriási pozitívum, hogy a két fiatal remekül helytállt a magasabb korosztályban!


Könnyed siker…


MUFC - Orosházi MTK-ULE 1913 7:1 (5:1)
gól: Benkő Botond 3 (4’, 26’, 53’); Herczeg Barnabás 12’, Czebe Ádám 22’, Vas Károly 38’, Nagy József 46’

Újra hétközi fordulót játszott U17-es csapatunk. Ellenfelünk az az orosházi csapat volt, akiket hazai pályán már legyőztünk, egy igen küzdelmes találkozón, idegenből pedig egy pontot sikerült elhoznunk tőlük.
Nagyon reménykedtünk, hogy hazai pályán újra sikerül győzelmet aratnia a csapatnak. Ehhez nem mindennapi körülmények lettek biztosítva, hiszen a center pályán játszhattak a csapatok. Ennek megfelelően kezdett együttesünk, s már a negyedik percben vezetést szereztünk. A makói fiatalok fölénye egyre magabiztosabb volt, ami helyzetekben is megmutatkozott, bár ezekből igen sok kihasználatlanul maradt még úgy is, hogy fél óra játékidő elteltével 4:0 eredmény állt a kijelzőn.
Be kell valljuk, „komolyabb” együttes ellen ennyi elszalasztott lehetőség, nem maradt büntetlenül, főleg ha olyan „laza” a védekezésünk, mint arra nem egyszer volt példa. Egy ilyen védelmi megingásból tudott szépíteni az ellenfelünk, s bár többször nem voltak eredményesek, hibáinkból tanulni kell.
A második játékrész még két hazai találatról és sok újabb elpuskázott helyzetről szólt. A csapat végül fölényes sikert aratott, de koncentráltabb játékkal, ennél sokkal több gólt is szerezhettünk volna. A lényeg a három pont, de a tanulságokat le kell vonni a találkozón mutatott játékból.


Egy félidő...


Békéscsabai Előre SE 1912 "B" - MUFC 6:2 (3:2)
gól: Czebe Ádám '34, Herczeg Barnabás '41

A góllövő listát vezető, egyébként az "A" csapatban szereplő Zsóri Dániellel és a listán negyedik Oros Péterrel felálló hazaiak nehéz ellenfélnek bizonyultak fiataljainknak.
Az előjelek vegyesek voltak, idegenben 5:1 arányú vereséget szenvedtünk, míg idehaza 3:1 arányú győzelmet arattunk a csabai fiatalok felett. A Békéscsabának nagyon szüksége volt a pontokra, hiszen versenyben vannak a dobogó 3. fokáért a "második" csapattal, ezért még 2 olyan játékost is játszattak (a már említett két játékoson kívül), akik többnyire a tabellát vezető "A" csapatban szerepelnek.
Lényegét tekintve 70 percig jól tartotta magát a csapat, de erőnlétileg (edzéshiány?) nem bírták a fiúk és az Oros-Hegedűs páros 5 találata el is döntötte a találkozó sorsát.
Nincs ok szégyenkezni, ám érdekes, hogy egy két csapattal induló együttesnek (indok: olyan sok versenyeztethető labdarúgó van az egyesületnél ebben a korcsoportban) miért kell az egyik csapatból a másikban átjátszatni labdarúgókat, még sincs annyi gyermek?


Az ötödik hely már biztos...


MUFC-Kiskunhalasi Szilády RFC 3:1 (1:0)
gól: Benkő Botond 3 (42', 51', 85')

Nem sok fejfájást okozotak eddig a 17 éveseknek, a kiskunhalasi csapata ellen lejátszott bajnoki találkozók (6:0; 5:1). Most azonban fájhatott a mester Bány Tamás feje, hogy a május háromig eltiltott kapusa Halupka Bence pótlására kit találjon.
Ám a probléma hamar megoldódott, az U15 csapat kapusa Molnár Zétény kapta a megtisztelő feladatot és ha már adódott a lehetőség, a fiatal kapus remekül élt is ezzel.
A várakozásoknak megfelelően újra győzni tudott a csapat, de sokkal nehezebben mint arra számítottunk. A játék nem ment olyan olajozottan mint szokott, s a kelleténél több volt a hiba is a játékunkban. Az sem mentség, hogy az eltiltott (5 sárga) Nagy József és a hiányzó Giba Ádám posztjain a cserék kaptak lehetőséget, akik egyébként nagyon igyekeztek.
Összességében megérdemelt a hazai győzelem. s ami már biztos, hogy az ötödik helynél rosszabb pozícióba nem kerülhet a csapat.



Elúszott(?) a harmadik hely...


Hódmezővásárhelyi FC - MUFC 12:0 (6:0)
kiállítva: Halupka Bence

Aktuális bajnoki fordulóját hét közben csütörtökön játszották le utánpótlás korosztályunk 17 évesei. A szomszédvári rangadó nagy téttel bírt, hiszen aki győz, lépéselőnybe kerül a másik csapattal szemben a dobogó harmadik fokáért vívott harcban.
A mérkőzésnek nem túl rossz előjelekkel indulhatott neki csapatunk, hiszen ebben a bajnoki szezonban már két alkalommal találkoztak a csapatok (4. forduló Hódmezővásárhelyi FC - MUFC 2:2, 15. forduló MUFC - Hódmezővásárhelyi FC 2:1) és mind a két alkalommal pontot, pontokat szereztek fiataljaink.
Ám ami a valóságban történt, szerintem rémálmainkban se jelenjen meg.
Már az első percben gólt szereztek vendéglátóink, majd hét perc elteltével már kettőt rámoltak a kapunkba. Amikor kezdtek a fiúk magukhoz térni, jött az újabb sokk, a büntetőt érően szabálytalankodó Halupka Bence kiállítás sorsára jutott, s helyére a kapuba Dániel Beke állt be. Sajnos ettől a pillanattól már szinte csak az volt a kérdés, hogy emberhátrányban, vészkapussal meg tudunk-e úszni egy súlyos "pofon".
Nem, nem sikerült, a vásárhelyi csapat KO-t mért csapatunkra és így óriási lépést tett a dobogó 3. fokának megszerzésére.


7 perc alatt 3 gól...

Várfürdő-Gyulai Termál FC - MUFC 2:5 (1:0)
gól: Levente László, Dávid Molnár, Czebe Ádám, Herczeg Barni, Ákos Kardos

A "rajtnál" kissé beragadtak a makói srácok és meglepetésre a hazai csapat szerezett vezetést, amit sajnos az első játékrészben nem sikerült egalizálni. A második félidőben aztán felpörögtek a fiúk és 7 perc alatt megfordították a találkozót, sőt a 78. percre el is döntötték a három pont sorsát is. Kissé ráijesztettek a vendéglátók a fiainkra, akik a szünetben összekapták magukat és fél óra alatt ötöt rámoltak a gyulai kapuba ezzel újabb értékes idegenbeli pontokat szerezve. A cserekapusunk Vígh Mihály beállását követően büntetőt hárított!



Könnyed győzelem...

MUFC - Déli Aprók UFC Szeged 6:0 (3:0)
gól: Benkő Botond 3, Molnár Dávid, Kardos Ákos, Herczeg Barnabás

A közelgő húsvéti ünnepek miatt a hétvégéről a szerdai napra került az U17 és U19 csapataink találkozója a DAFC Szeged ellen.
A papírforma "könnyed" hazai sikereket ígért, ami a fiatalabbak találkozójára igaz is volt, ám az idősebbek megizzasztották a szurkolókat.
A Bány Tamás irányította 17 évesek Benkő Botond révén már a második percben vezetést szereztek és a félidő végéig előnyüket három gólra növelték. A második játékrészben Herczeg Barnabás és Benkő Botond duplájával beigazolódott a papírforma, hogy a makói csapat egyelőre jobb, mint a DAFC.


Karnyújtásnyira a csodától....

MUFC - Békéscsabai Labdarúgó Akadémia 0:2 (0:1)

Hétvégén a MUFC U17 csapatunk a tabellát vezető Békéscsaba Labdarúgó Akadémiát fogadta. Ősszel alaposan kitömték csapatunk (11:1) kapuját, így a visszavágás reményében léptek pályára a srácok. 
Nagyon igyekeztek a srácok, s az első komolyabb helyzet Botond Benkő előtt adódott, de bal lábas lövése elkerülte a jobb alsó sarkot. A csabaiak számára ez ébresztő volt, s sajnos a saját kapunk elé szegeztek bennünket. Meddő mezőnyfölényüket egy védelmi hibának köszönhetően a 40. percben gólra váltották. Sajnos a második játékrész úgy folytatódott, ahogyan az első befejeződött, csabai mezőnyfölénnyel. Ám egy kontrából Herczeg Barni tudott meglógni a jobb szélen és nagyon okosan a kint álló kapus felett megpróbált a hosszú sarokba ívelni, de kísérletét nem koronázta siker. A másik oldalon egy újabb védelmi megingást kihasználtak a vendégek és ezzel ki is alakult a 0:2 végeredmény.


Siker a szomszédvári "rangadón"
         
Hódmezővásárhelyi FC U16 - MUFC 2:5 (1:1)
gól: Botond Benkő 4, Czebe Ádám

Nagyszerűen sikerült az U17 csapatunk vásárhelyi vendégjátéka. Az első játékrész 38. percétől emberhátrányban játszó hazai csapat ellen a remek formában lévő Botond Benkő vezetésével értékes győzelmet aratott csapatunk.
Ezzel a győzelemmel csak gólkülönbségünk miatt maradunk le egyelőre a dobogóról.
Gratulálunk a fiúknak, csak így tovább!!!